Hyppää sisältöön

Meritaito Oy ja Arctia Oy yhdistetään

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 13.12.2018 13.48
Tiedote 603

Vesiväylien kunnossapito- ja merenmittauspalveluja tuottavasta Meritaito Oy:stä tulee jäänmurtopalveluita tarjoavan Arctia Oy:n täysin omistama tytäryhtiö. Valtioneuvosto päätti yhdistymisestä istunnossaan tänään.

Yhdistymisen tavoitteena on parantaa yhtiöiden liiketoimintamahdollisuuksia, kannattavuutta ja vahvistaa Meritaidon sekä Arctian kansainvälistä liiketoimintaa. Tavoitteena on tarjota uusia, laajempia palvelukokonaisuuksia asiakkaille yhdistelemällä yhtiöiden erityisosaamista. Yhdistymisellä tavoitellaan parempaa kannattavuutta mahdollisten synergiaetujen kautta. Arctian ja Meritaidon nykyiset palvelut täydentävät toisiaan, ja yhdistyneenä mahdollistavat palveluiden kehittämisen laajempana liiketoiminnallisena kokonaisuutena.

Yhdistymisen seurauksena kokonaisuus on myös vahvempi toimija toteuttamaan omistajan sille asettamat strategiset erityistehtävät.

Meritaidon toimialana on vesiväylien hoito, kanavien käyttö ja kunnossapito, ympäristövahinkojen ehkäisemiseen ja torjuntaan liittyvät tehtävät, vesirakentaminen, suunnittelu ja asiantuntijapalvelut, merenmittaus sekä muut vesiväyliin ja vesirakentamiseen liittyvät tehtävät. Vuonna 2017 Meritaidon liikevaihto oli 31 miljoonaa euroa ja henkilöstön lukumäärä 232.

Arctian toimialana on jäänmurtopalvelujen ja monitoimialusten erikoispalvelujen tuottaminen sekä muu vesiliikennettä palveleva toiminta Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi osakeyhtiö harjoittaa alusten hoitopalvelu- ja rahtaustoimintaa kotimaassa ja ulkomailla. Vuonna 2017 Arctian liikevaihto oli 49 miljoonaa euroa ja henkilöstön lukumäärä 268.

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Jukka Ohtola, [email protected], p. 0295 160 146, ja osastopäällikkö Kimmo Viertola, [email protected], p. 029 516 0026, valtioneuvoston kanslia.