Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Ministeri Harakka edustaa EU:n liikenne- ja televiestintäministereiden kokouksissa

Liikenne- ja viestintäministeriö 3.6.2020 14.44
Tiedote

EU:n neuvoston puheenjohtajamaa Kroatia järjestää epävirallisen liikenneministereiden videokokouksen 4. kesäkuuta ja televiestintäministereiden videokokouksen 5. kesäkuuta. Suomea kokouksissa edustaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka. Kokouksissa ei tehdä muodollisia päätöksiä.

Liikenneministerit keskustelevat kestävästä ja digitaalisesta elpymisestä liikennealalla. Euroopan komission tavoitteena on, että ilmastonmuutosta torjutaan ja digitalisaatiota edistetään rinnakkain. Komissio julkaisi 27. toukokuuta elvytyspaketin, jonka avulla on tarkoitus myös vauhdittaa vihreää siirtymää ja digitaalista muutosta.

Televiestintäministerit keskustelevat EU:n digitaalipolitiikan prioriteeteista COVID-19-pandemian jälkeisellä aikakaudella. Keskustelu koskee myös digitaalisten teknologioiden, kuten tekoälyn, viestintäyhteyksien ja datan, käyttöönottoa. Komissio kertoo lisäksi kontaktinseuranta- ja varoitussovellusten kehittämisestä.

EU:n neuvoston tuleva puheenjohtajamaa Saksa kertoo ohjelmastaan ministereille. Saksa aloittaa puheenjohtajana 1.7.2020.

Lisätietoja:

ministerin erityisavustaja Johanna Juselius, p. 050 372 7062


The Council of the EU: Video conference of transport ministers, 4 June 2020
The Council of the EU: Video conference of telecommunications ministers, 5 June 2020

Palaa sivun alkuun