Hyppää sisältöön

Ministeri Skinnari edistää Suomen ja Tanskan yhteistyötä vihreässä siirtymässä

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 26.4.2021 8.42 | Julkaistu suomeksi 26.4.2021 klo 11.20
Tiedote

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Kööpenhaminassa 26.-27.4. Vierailulla on tarkoitus edistää kahdenvälistä kaupallistaloudellista yhteistyötä ja käydä keskusteluja myös ajankohtaisista kauppapoliittisista aiheista. Vierailuun osallistuu virtuaalisesti tuulivoimasektoriin keskittyvä yritysvaltuuskunta.

Ministeri Skinnarin Kööpenhaminan vierailun tarkoituksena on edistää Suomen ja Tanskan välistä yhteistyötä erityisesti vihreässä siirtymässä. Koronan jälkeinen eurooppalainen elvytys tarjoaa molempien maiden yrityksille runsaasti kasvu- ja yhteistyömahdollisuuksia sekä erinomaiset puitteet suuntautua kansainvälisille markkinoille yhdessä. Vierailuohjelmaan sisältyvät myös keskustelut muun muassa ajankohtaisista kauppapoliittisista kysymyksistä. 

Ministerin vierailulle Tanskaan osallistuu tuulivoimasektoriin keskittyvä Team Finland -yritysvaltuuskunta, jossa on mukana 29 yritystä. Tanskan tavoitteena on olla maailman ensimmäinen tuulivoimapuistoista energiasaariin siirtyvä maa. Tanskaan rakennetaan vuoteen 2030 mennessä kaksi energiasaarta, joiden tarkoituksena on sähkön tuottamisen lisäksi mahdollistaa energian varastoiminen ja muuntaminen vedyksi, jota voidaan jatkojalostaa polttoaineiksi. Tanskan energiasaari- ja tuulivoimahankkeet tarjoavat mittavia mahdollisuuksia suomalaisyrityksille. 

Ministerivierailun ja virtuaalisen vienninedistämismatkan tarkoituksena on edistää kumppanuuksia tanskalaistoimijoiden kanssa myös globaaleille markkinoille.

’’Tanskaa ja Suomea yhdistävät kunnianhimoiset ilmasto-ja energiatavoitteet, joiden osalta mailla on paljon yhteistyöpotentiaalia. Vähähiilisten ratkaisujen maailmanlaajuinen kysyntä kasvaa. Suomalaisilla ja tanskalaisilla yrityksillä on tarjota kestäviä ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja niin eurooppalaisille kuin maailmanlaajuisille markkinoille’’, Skinnari sanoo. 

Ministeri Skinnari tapaa vierailullaan Tanskan ulkoministeri Jeppe Kofodin sekä ilmasto-, energia- ja huoltovarmuusministeri Dan Jørgensenin. Ohjelmassa on myös tapaamisia Tanskan elinkeinoelämän ja tanskalaisyritysten johdon kanssa. 

Lisätietoja:
Ministerin erityisavustaja Tiina Vainio, p. +358 50 524 6559
Pohjoisen Euroopan yksikön päällikön sijainen Christina Lehtinen, p. +358 50 461 9105

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]