Hyppää sisältöön

Pääministeri Marin osallistuu Maailman talousfoorumiin Davosissa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 17.1.2020 12.40
Tiedote 24/2020
pääministeri Sanna Marin

Pääministeri Sanna Marin osallistuu Sveitsin Davosissa järjestettävään Maailman talousfoorumiin 22.–24. tammikuuta. Pääministeri Marin puhuu korkean tason tilaisuuksissa ja osallistuu paneelikeskusteluihin muiden valtioiden ja hallitusten päämiesten, kansalaisjärjestöjen edustajien sekä yritysjohtajien kanssa. Keskustelut koskevat ilmastonmuutosta ja arktista, tasa-arvoa ja hyvinvointia, taloutta sekä Euroopan ja kansainvälisen järjestyksen tulevaisuutta.

Maailman talousfoorumi (World Economic Forum, WEF) on vuosittain järjestettävä liike-elämän, hallitusten, kansainvälisten järjestöjen ja kansalaisyhteiskunnan edustajien tapahtuma. Etenkin viime vuosina Davosin aiheet ovat kattaneet laajasti yhteiskunnallisia ja globaaleja kysymyksiä.

Marinilla on Davosin tilaisuuksien yhteydessä myös erillisiä tapaamisia. Hän keskustelee Ghanan presidentin Nana Akufo-Addon kanssa kestävästä kehityksestä ja Afrikan tulevaisuudesta. Keskusteluissa suurten teknologiayritysten johtajien, kuten Applen toimitusjohtajan Tim Cookin, Googlen toimitusjohtajan Sundar Pichain ja Microsoftin johtajan (President) Brad Smithin kanssa puhutaan esimerkiksi uusista teknologioista ja datapolitiikasta, yritysten yhteiskuntavastuusta, kestävästä kehityksestä ja työpaikkojen luomisesta.

Maailman terveysjärjestön pääjohtajan Tedros Adhanom Ghebreyesusin kanssa pääministeri keskustelee hyvinvointitaloudesta ja terveyspolitiikasta sekä naisten ja tyttöjen asemasta ja oikeuksista. Pääministerillä on kahdenvälinet tapaamiset myös muun muassa Saksan puolustusministeri Annegret Kramp-Karrenbauerin sekä talousfoorumin perustajan ja puheenjohtajan Klaus Schwabin kanssa. Lisäksi Marinilla on useita haastatteluja kansainväliselle medialle.

Pääministerin lisäksi talousforumiin osallistuvat hallituksesta ulkoministeri Pekka Haavisto ja työministeri Tuula Haatainen. Hallituksen 22. tammikuuta pidettäväksi suunniteltu työllisyysiltakoulu ja työllisyystoimien esittely siirtyy pidettäväksi keskiviikkona 29. tammikuuta.

Lisätietoja: pääministerin kansainvälisten asioiden erityisavustaja Lauri Voionmaa, p. 050 421 0422, pääministerin viestintäasioiden erityisavustaja Pirita Ruokonen, p. 050 911 3099 ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski, p. 040 536 4821