Hyppää sisältöön

Pääministeri Orpo tapaa Latvian pääministerin Riiassa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 20.5.2024 17.10
Tiedote
Kuvassa pääministeri Petteri Orpo ja Latvian pääministeri Evika Silina

Pääministeri Petteri Orpo tapaa Latvian pääministerin Evika Silinan Latvian pääkaupungissa Riiassa perjantaina 24. toukokuuta. Keskusteluiden jälkeen pääministerit osallistuvat yhdessä Patrian uuden tuotantolaitoksen avajaisiin Valmieran kaupungissa.

Pääministeri Orpo ja pääministeri Silina keskustelevat ajankohtaisista EU-asioista, Ukrainasta ja Venäjästä sekä Itämeren alueen turvallisuustilanteesta. Esillä ovat myös Suomen ja Latvian väliset asiat kuten puolustusteollisuusyhteistyön lisääminen.

Tapaamisensa jälkeen pääministerit matkustavat Valmieraan ja avaavat siellä juhlallisesti Patrian uuden tuotantolaitoksen. Uusi Patria 6x6 -ajoneuvojen tuotantolinja lisää panssaroitujen ajoneuvojen tuotantoa Latviassa. Patria 6x6 -ajoneuvo on keskeisessä roolissa Suomen johtamassa CAVS-yhteishankkeessa, jossa kehitetään ja valmistetaan yhteistä ajoneuvojärjestelmää usean Euroopan maan tarpeisiin sopivaksi.

”Tällaiset eurooppalaisten maiden yhteiset puolustusteollisuushankkeet ovat erittäin tärkeitä. Eurooppalaista puolustusmateriaalituotantoa on tehostettava nopeasti. Meillä ei ole välitöntä uhkaa, mutta Venäjän hyökkäyssota on heikentänyt myös Itämeren alueen turvallisuustilannetta. Euroopan kokonaisturvallisuuden parantaminen on yksi hallituksen EU-avaintavoitteista”, pääministeri Orpo sanoo.

Lisätietoja: Pääministerin diplomaattiavustaja Marja Koskela p. 0295 160 978, erityisavustaja (EU-asiat) Tuomas Tikkanen p. 040 523 5768 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 07 33, valtioneuvoston kanslia