Hyppää sisältöön

Pääministeri Orpo tapaa Tanskan pääministerin Kööpenhaminassa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 2.5.2024 15.35
Tiedote
Suomen ja Tanskan pääministerit.

Pääministeri Petteri Orpo ja Tanskan pääministeri Mette Frederiksen tapaavat Kööpenhaminassa maanantaina 6. toukokuuta. Kahdenvälisen tapaamisen jälkeen pääministerit avaavat remontoidun Suomen suurlähetystön.

Pääministeri Orpo ja pääministeri Frederiksen keskustelevat maidensa kahdenvälisiin suhteisiin liittyvistä asioista sekä ajankohtaisista EU-kysymyksistä kuten seuraavan Euroopan komission ohjelmasta ja Tanskan EU-puheenjohtajuuskaudesta vuoden 2025 jälkimmäisellä puoliskolla. 

”Tanska on Suomelle tärkeä pohjoismainen kumppani Itämeren alueen turvallisuuden vahvistamisessa, yritysyhteistyössä sekä EU-kysymyksissä. Jaamme samoja ajatuksia Euroopan kilpailukyvyn ja puolustuksen vahvistamisessa, ja tiivistämme yhteistyötämme niin kahdenvälisesti kuin osana EU:ta ja pohjoismaita”, toteaa pääministeri Orpo. 

Myöhemmin samana päivänä pääministeri avaavat Suomen suurlähetystön uudistetut tilat. Kaksi vuotta kestäneiden korjaustöiden myötä suurlähetystön kanssa saman katon alle on saatu myös konsulaatti, Business Finland ja edustuston päällikön virka-asunto. 

Lisätietoja: Erityisavustaja (kv-asiat) Marja Koskela p. 0295 160 978, erityisavustaja (EU-asiat) Tuomas Tikkanen p. 040 523 5768 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 07 33, valtioneuvoston kanslia