Hyppää sisältöön

Satu Santala Pohjoismaisen kehitysrahasto NDF:n pääjohtajaksi

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 27.11.2023 14.23 | Julkaistu suomeksi 29.11.2023 klo 12.00
Uutinen

YK:n maatalousrahasto IFADin apulaisjohtaja Satu Santala on nimitetty Helsingissä toimivan Pohjoismaisen kehitysrahaston pääjohtajaksi.

Satu Santala
Satu Santala aloittaa uudessa tehtävässään maaliskuussa 2024. Hän siirtyy tehtävään YK:n maatalousrahasto IFADista, jonka apulaisjohtajana hän on toiminut vuodesta 2021 lähtien.

"Työ ilmastonmuutoksen torjumiseksi on tänä päivänä tärkeämpää kuin koskaan. Ilmastorahoitus on ratkaisevassa asemassa kestävien ratkaisujen löytämisessä", sanoo Satu Santala kehitysrahaston tiedotteessa.

Pohjoismainen kehitysrahasto Nordic Development Fund (NDF) on Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin vuonna 1989 perustama kansainvälinen rahoituslaitos. NDF koordinoi ilmastonmuutokseen liittyviä investointeja matalan tulotason maissa.

"Pohjoismaat kiitävät kohti maailmanlaajuisia ilmastotavoitteita, ja NDF:llä on tässä ainutlaatuinen rooli. Odotan innolla NDF:n jäsenmaiden ja kumppaneiden kanssa tehtävää yhteistyötä, jolla tuetaan hauraita maita ilmastonmuutoksen torjunnassa ja siihen sopeutumisessa", Santala jatkaa tiedotteessa.

Santala siirtyy Pohjoismaiseen kehitysrahastoon YK:n maatalousrahasto IFADista. Santala on myös tehnyt pitkän uran ulkoministeriössä. Ennen nimitystään YK-järjestön johtoon hän työskenteli viisi vuotta ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston osastopäällikkönä.

Lue lisää

Nimitystiedote, Pohjoismainen kehitysrahasto

Nordic Development Fund