Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Soini: Nuorten osallistuminen rauhanprosesseihin varmistettava

ulkoministeriö
Julkaisuajankohta 20.4.2018 11.00
Tiedote

YK:n pääsihteerin nuorisoasioiden erityisedustajan Jayathma Wickramanayaken Suomen vierailu käynnistyy torstaina 26. huhtikuuta yhteisellä kouluvierailulla ulkoministeri Timo Soinin ja rauhanvälityksen erityisedustaja Jutta Urpilaisen kanssa Helsingin yhteislyseossa.

"Nuorisoedustajan vierailu on erinomainen tapa tehdä näkyväksi Suomen tärkeää tavoitetta rauhanvälityksessä: nuoret on otettava mukaan rauhanprosesseihin. Näköalattomuus omasta tulevaisuudesta on pahinta keskeistä on päästä itse vaikuttamaan ", ulkoministeri Timo Soini toteaa vierailun merkityksestä.

Suomi on ollut yksi YK:n turvallisuusneuvoston Nuoret, rauha ja turvallisuus -päätöslauselman alullepanijoista, ja Jayathma Wickramanayaken vierailun yhteydessä tuodaan esiin Suomen suunnittelemia kansallisia toimenpiteitä päätöslauselman toimeenpanemiseksi, joissa kansalaisjärjestöillä tulee olemaan merkittävä rooli. Nuoriso on myös yksi erityisedustaja Urpilaisen prioriteeteista.

"Väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisemistä käsittelevä koulukiertueeni on ollut todella antoisa. Nuorilta meillä on paljon opittavaa. Tämä on mielenkiintoinen mahdollisuus kertoa yhdessä nuorille rauhanvälityksestä ja heidän mahdollisuuksistaan vaikuttaa", Soini jatkaa.

Erityisedustaja Wickramanayake edistää tehtävissään nuorison äänen kuulumista ja yhteiskunnallisen osallistumisen edellytyksiä, sekä pitää esillä maailmanlaajuisesti nuorten aseman kannalta tärkeitä kysymyksiä. YK:n pääsihteeri António Guterres nimitti 27-vuotiaan srilankalaisen erityisedustajakseen kesäkuussa 2017.

Suomen vierailunsa aikana 25.–27. huhtikuuta Wickramanayake tutustuu oppilaitosten lisäksi nuorisotyöhön sekä nuorten osallistumismahdollisuuksiin suomalaisessa yhteiskunnassa. Erityisedustajalla on myös tilaisuus tavata ja vaihtaa ajatuksia kansalaisjärjestöjen kanssa, erityisesti nuoriin, rauhaan ja turvallisuuteen liittyen.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. + 358 46 923 4581 ja avustaja Eero Väisänen, YK- ja yleisten globaaliasioiden yksikkö, puh. +358 295 350 221

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

 
Sivun alkuun