Hyppää sisältöön

Suomen ja Ruotsin pääministerit tapaavat Helsingissä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 21.11.2023 12.04
Tiedote
Pääministerit Kristersson ja Orpo seisovat vierekkäin, taustalla vuoria

Pääministeri Petteri Orpo ja Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson keskustelevat Helsingissä maanantaina 27. marraskuuta. Kahdenvälisen tapaamisen jälkeen on laajempi kokous, johon osallistuvat myös molempien maiden ulko- ja puolustusministerit.

Pääministerien kahdenvälisen tapaamisen aiheena on Suomen ja Ruotsin väliset suhteet, turvallisuustilanne sekä ajankohtaiset EU-asiat. Lisäksi pääministeri Orpo informoi pääministeri Kristerssonia tapahtumista Suomen itärajalla. 

Pääministerien ja ministerien kokouksen aiheena on Suomen ja Ruotsin tiivis yhteistyö puolustusliitto Naton jäsenyysprosessissa.

”Suomen ja Ruotsin väliset suhteet ovat tiiviimmät kuin koskaan, ja se näkyy myös hallitustemme välisessä kanssakäymisessä. Ruotsalaiset ministerit ovat vierailleet ahkerasti Helsingissä viime kuukausina. Teemme tiivistä yhteistyötä niin turvallisuuskysymyksissä kuin EU-politiikassakin, ja keskusteluissa pääministeri Kristerssonin kanssa aiomme vahvistaa yhteistä sanomaamme”, Orpo sanoo. 

Lisätietoja: erityisavustaja (EU-asiat) Tuomas Tikkanen p. 040 523 5768 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia