Hyppää sisältöön

Suomi esittää Petri Sarvamaata Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäseneksi

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 13.9.2023 13.22 | Julkaistu suomeksi 13.9.2023 klo 13.43
Tiedote
Kuvassa Petri Sarvamaa pitää puhetta Euroopan parlamentissa.
Kuva: Euroopan parlamentti

Valtioneuvosto päätti tänään 13.9. esittää Euroopan parlamentin jäsentä, valtiotieteiden kandidaatti Petri Sarvamaata Suomen ehdokkaaksi Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäseneksi 1.6.2024 alkavalle toimikaudelle.

Sarvamaa on ollut Euroopan parlamentin jäsen vuodesta 2012 lähtien. Hän on toiminut aktiivisesti mm. parlamentin talousarvion valvontavaliokunnassa ja budjettivaliokunnassa. Sarvamaa on ollut talousarvion valvontavaliokunnan EPP-ryhmän koordinaattori, ja hän on toiminut myös EPP:n budjettityöryhmän varapuheenjohtajana. Ennen Euroopan parlamenttia Sarvamaa työskenteli pitkään YLE:llä toimittajana.

Euroopan tilintarkastustuomioistuin huolehtii EU:n varojen tarkastamisesta. Sen tärkeimpiin tehtäviin kuuluu EU:n edellistä varainhoitovuotta koskevan kertomuksen antaminen Euroopan parlamentille ja EU:n neuvostolle.

Tilintarkastustuomioistuimessa on jäseninä yksi kansalainen kustakin jäsenvaltiosta. EU:n neuvosto nimittää tilintarkastustuomioistuimen jäsenet kuudeksi vuodeksi kerrallaan kuultuaan Euroopan parlamenttia. He hoitavat tehtäväänsä täysin riippumattomina ja unionin yleisen edun mukaisesti.

Lisätietoja: erityisavustaja (EU-asiat) Tuomas Tikkanen, p. 040 523 5768 ja EU-asioiden osaston osastopäällikkö Jari Luoto, p. 050 468 5949.