Hyppää sisältöön

Suomi ja Norja allekirjoittivat yhteisymmärryspöytäkirjan

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 20.6.2024 16.15
Tiedote

Norjan puolustusministeri Bjørn Arild Gram ja Suomen puolustusministeri Antti Häkkänen allekirjoittivat tänään 20.6.2024 maiden hallitusten välisen puolustusyhteistyötä koskevan yhteisymmärryspöytäkirjan Norjan Bodössa.

Nyt laadittu yhteisymmärryspöytäkirja korvaa vuonna 2021 puolustusministeriöiden välillä tehdyn puitejärjestelyn. Yhteisymmärryspöytäkirja muodostaa kehyksen Suomen ja Norjan väliselle puolustusyhteistyölle.

Suomen ja Norjan välisen yhteistyöasiakirjan päivittäminen kahden liittolaismaan väliseksi yhteisymmärryspöytäkirjaksi edistää kahdenvälisen yhteistyön syventämistä, pohjoismaista puolustusyhteistyötä sekä vahvistaa Naton pelotetta ja puolustusta.

"Suomen ja Norjan välisen puolustusyhteistyön tavoitteena on vahvistaa molempien maiden puolustusta sekä alueellista turvallisuutta. Haluamme lisäksi vahvistaa operatiivista yhteistyötä, yhteistoimintakykyä ja yhteistä dialogia turvallisuusintresseistä- ja haasteista", toteaa puolustusministeri Häkkänen.

Yhteisymmärryspöytäkirja

Lisätietoa yhteisymmärryspöytäkirjasta antaa erityisasiantuntija Johanna Hämäläinen, puh. +358 295 140086. Ministeri Häkkäselle osoitetut haastattelupyynnöt: Erityisavustaja Dani Niskanen, puh. +358 41 544 4967.