Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Suomi lahjoittaa Ukrainalle puolustustarvikeapua, mukana lisää Leopard 2 -raivauspanssarivaunuja

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 23.3.2023 14.15
Tiedote

Suomi toimittaa Ukrainaan lisää puolustustarvikeapua. Tasavallan presidentti päätti asiasta 23.3.2023 valtioneuvoston esityksestä. Tämä on neljästoista puolustustarvikeapulähetys Suomelta Ukrainalle.

Lähetyksen sisältämän suorituskykyjen puolustustarvikeavun korvaamisen arvioidaan maksavan Suomelle 161 miljoonaa euroa. Kaikkien Suomen Ukrainalle toimittamien puolustustarvikepakettien korvattava arvo on nyt noin 910 miljoonaa euroa.

Osana kansainvälistä Leopard-panssarivaunuja koskevaa yhteistyötä Suomi luovuttaa Ukrainalle kolme kappaletta Leopard 2 -raivauspanssarivaunuja sekä niiden käyttöön ja kunnossapitoon liittyvää koulutusta. Suomi luovutti myös aiemmassa apupaketissa kolme kappaletta Leopard 2 -raivauspanssarivaunuja, joten Suomen Ukrainalle luovuttamien raivauspanssarivaunujen määrä on nyt kuusi. Paketti sisältää lisäksi raskaita aseita ja ampumatarvikkeita.

- Ukrainan puolustustaistelun kannalta kaikki materiaaliapu on elintärkeää. Jatkamme määrätietoisesti Ukrainan tukemista Venäjän raakalaismaisen hyökkäyksen torjumiseksi, kertoo puolustusministeri Antti Kaikkonen.

Operatiivisista syistä sekä avun turvallisen perillemenon takaamiseksi avun tarkemmasta sisällöstä, toimitustavasta tai aikataulusta ei tiedoteta tarkemmin.

Lisäavussa on huomioitu sekä Ukrainan tarpeita, että Puolustusvoimien resurssitilannetta.

Lisätietoja: Puolustusministerin erityisavustaja Janne Torvinen, puh. 0295 140 433.

 
Sivun alkuun