Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Toivakka Team Finland -matkalle Iraniin

Ulkoasiainministeriö 3.12.2015 16.07
Tiedote 272/2015

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka lähtee yhdessä reilun 70 yritysedustajan kanssa vientiä edistävälle Team Finland -matkalle Iraniin 7.–10.12.2015. Valtuuskunnan jäsenet edustavat biotalouden, cleantechin, tietoliikennesektorin sekä rakentamisen alalla toimivia yrityksiä.

"Vierailu on erinomainen tilaisuus esitellä suomalaista huippuosaamista usealta sektorilta Iranin avautuvilla, yli 80 miljoonan kuluttajan markkinoilla", ministeri Toivakka sanoo.

Matkan aikana järjestettävissä korkean tason tapaamisissa edistetään suomalaisyritysten businesskontakteja ja -hankkeita Iranissa. Ministeri tapaa suomalaisyritysten edustajien kanssa sekä Iranin ministereitä että muita valtiollisten instituutioiden edustajia. Ministeri Toivakka avaa Teheranissa Suomen ja Iranin välisen seminaarin, jonka yhteydessä yrityksillä on mahdollisuus tavata iranilaiskumppaneitaan.

Lähivuosina odotukset Iranin talouskasvulle ovat merkittävät, jos pakotteet puretaan suunnitelmien mukaisesti vuoden 2016 aikana. Seuraavan viiden vuoden aikana maan talouskasvu voi yltää jopa 5–8 prosenttiin. Iran on käynnistänyt 2,5 miljardin euron kansallisen elvytysohjelman ja tarpeet pitkään kansainvälisessä paitsiossa olleen maan talouden nykyaikaistamiseksi ovat merkittävät. Em. tilanteessa myös Suomen mahdollisuudet ja lähtökohdat kaupan kasvattamiseen Iranin kanssa ovat hyvät. Myönteinen Suomi-kuva ja suomalaistuotteiden laadukkuus ovat jo Iranissa tiedossa. Nyt tehtävän matkan tavoitteena on ottaa seuraava askel ja avata suomalaisyrityksille arvovaltapalvelujen kautta liiketoimintakontakteja maassa.

Matka järjestetään yhteistyössä Team Finlandiin kuuluvan Finpron kanssa.

Iraniin suuntautuvalla matkalla ovat mukana:

Abloy Oy
Amomatic Oy
Aurelia Turbines Oy
Cargotec
Comptel
Dinolift Oy
East Consulting Oy
ELY-keskus Pirkanmaa
FINNFUND
Finnvera
FM Timber Team Oy
Geologian tutkimuskeskus
Handelsbanken
Hämeen ammattikorkeakoulu
Ilmatieteen laitos
International ThermoWood Association
Jartek Invest Oy
JPJ-Wood Oy
Kalottikone Ltd
Keskuskauppakamari
KONE
Leipurin Group Oyj
Oy Lunawood Ltd
Magnusson Helsinki Asianajotoimisto
Merus Power Dynamics Oy
Metsäliitto Cooperative, Metsä Wood
Metsäntuottajat Oy
Mipro Oy
Neste Jacobs Oy
Nestor Cables Oy
Nokia Corporation
Nordea
Oilon Oy
OP Ryhmä
Orion Pharma
Outotec Oyj
REACHLaw Ltd
Remu Oy
Siparila Oy
Sleipner Finland Oy
Sormat Oy
Stora Enso
Suomen Sahat
Tammiston Puu
Tecnotree Corporation
Oy Timber Frame Ltd
UPM Plywood
Valmet
Versowood Oy
Wellquip Oy
Wärtsilä Corporation

Lisätiedot: Lähetystöneuvos Tiina Larvala, puh. 050 598 0106, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan yksikkö ja ministeri Toivakan erityisavustaja Emma Hannonen, puh. 050 574 0736

Lenita Toivakka Team Finland
Palaa sivun alkuun