Hyppää sisältöön

Valtioneuvosto.fi uudistuu

valtioneuvoston kanslia
Julkaisuajankohta 18.4.2024 8.36
Tiedote

Valtioneuvosto.fi-sivusto uudistuu keskiviikkona 24. huhtikuuta. Uudistus yhdenmukaistaa sivuston käyttökokemusta ja visuaalista ilmettä sekä parantaa käytettävyyttä erityisesti mobiililaitteilla. Samassa yhteydessä valtioneuvoston kanslian erillisestä verkkosivustosta luovutaan.

Valtioneuvosto.fi on hallituksen pääviestintäkanava. Sivusto sisältää ajankohtais- ja perustietoa valtioneuvoston toiminnasta, kuten ministeriöiden tiedotteita, valtioneuvoston julkisia päätösaineistoja sekä tietoa hallituksesta ja hallitusohjelman toimeenpanosta. Sivusto palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Uudistuksessa tarkistettiin sivuston konsepti, uusittiin käyttöliittymät ja kehitettiin sivustolla navigoimista. Suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota käytettävyyteen ja saavutettavuuteen sekä ylläpidon sujuvuuteen. Samalla valtioneuvoston visuaalinen ilme otettiin aiempaa kattavammin käyttöön.

”Valtioneuvoston viestinnän tavoitteena on antaa faktoihin perustuva kokonaiskuva valtioneuvoston toiminnasta, tavoitteista, päätöksistä ja niiden valmistelusta. Tässä verkkoviestinnällä on tärkeä rooli, jossa uudistettu sivusto auttaa entistä paremmin. Nyt tehdyn käyttöliittymä- ja ulkoasu-uudistuksen jälkeen jatkamme erityisesti sisältöjen palvelevuuden parantamista”, sanoo projektin vetäjä, erityisasiantuntija Tuomo-Pekka Arhi.

Sivustouudistuksessa valtaosa valtioneuvoston kanslian verkkosivuston sisällöistä siirrettiin osaksi valtioneuvosto.fi-sivustoa ja erillisestä vnk.fi-sivustosta luovutaan. Muutoksen jälkeen valtioneuvoston kanslian tiedotteita ei voi enää erikseen tilata vnk.fistä. Kaikkien ministeriöiden tiedotteet ja muut ajankohtaisaineistot voi jatkossakin tilata aihealueittain valtioneuvosto.fi:stä osoitteessa valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tilaukset.

Huhtikuussa otettiin käyttöön myös valtioneuvoston uudistettu videopalvelu, jossa voi seurata hallituksen tiedotustilaisuuksia suorina lähetyksinä tai tallenteina. Valtioneuvosto.fi:n jälkeen verkkoviestinnän kehittämistä jatketaan uudistamalla medialle tarkoitettu valtioneuvoston mediapalvelu.

Lisätietoja: verkkoviestintäpäällikkö Elena Uskola, p. 0295 160 131, valtioneuvoston kanslia