Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston kanslia kerää kokemuksia valtioneuvosto.fi-sivuston käytöstä ja kehittämistarpeista. Auta kehittämistyössä ja vastaa lyhyeen verkkokyselyyn

Valtiosihteeri Torsti EU:n epäviralliseen televiestintäkokoukseen

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 13.10.2021 9.50
Tiedote

EU:n puheenjohtajavaltio Slovenia järjestää epävirallisen televiestintäministereiden videokokouksen 14.10.2021. Suomea kokouksessa edustaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan valtiosihteeri Pilvi Torsti.

Kokouksessa käydään politiikkakeskustelu tekoälyasetusehdotuksesta. Kyseessä on epävirallinen videokokous, jossa ei tehdä muodollisia päätöksiä.

Euroopan komissio antoi tekoälyä koskevan asetusehdotuksen huhtikuussa 2021. Komission tavoitteena on luoda yksi horisontaalinen tekoälyn sääntelykehys, jota sovellettaisiin eri sektoreilla. Komissio haluaa edistää tekoälyjärjestelmiä, jotka ovat turvallisia ja perusoikeuksia kunnioittavia.

Valtioneuvosto toimitti kantansa asetusehdotukseen eduskunnalle 27.5.2021. Asian käsittely eduskunnassa on vielä kesken.

Lisätietoa:

erityisasiantuntija Kaisa Kopra, p. 050 44 18 005


EU:n neuvosto: Televiestintäministerien epävirallinen videoneuvottelu, 14. lokakuuta 2021
Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 27.5.2021: Tekoälyn harmonisoitu sääntely etenee - hallitus lähetti eduskunnalle kirjelmän EU:n asetusehdotuksesta

 
Sivun alkuun