Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

YK:n Syyria-konferenssi järjestettiin Helsingissä

Ulkoasiainministeriö
20.1.2017 11.27
Tiedote

Tiedote 14/2017
20.1.2017

Suomi isännöi YK:n pyynnöstä 24. tammikuuta 2017 Helsingissä tilaisuuden, jossa esitellään YK:n Syyriaa koskevia humanitaarisia suunnitelmia vuodelle 2017 sekä julkistetaan Syyrian naapurimaat kattava apusuunnitelma vuosille 2017–2018. Konferenssin kautta YK pyrkii saamaan lisää näkyvyyttä Syyrian ja sen naapurimaiden alirahoitetuille aputarpeille.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen toimii kokouksen isäntänä ja puheenjohtajana. Pääministeri Juha Sipilä avaa tilaisuuden ja ulkoministeri Timo Soinin puheenvuoro päättää aamupäivän osuuden.

Suomi on tukenut Syyrian sodasta kärsiviä ihmisiä ja pakolaisia majoittavia naapurimaita Syyrian konfliktin alusta lähtien. Järjestämällä kokouksen Suomi haluaa tukea YK:n tekemää tärkeää avustustyötä.

”Suomi kiinnittää myös tässä kokouksessa avunantajien huomioita asioihin, jotka usein jäävät konflikteissa vaille huomiota. Pidämme esillä naisten ja tyttöjen asemaa, haavoittuvimpien ryhmien kuten vammaisten tilannetta sekä opetuksen tärkeyttä”, ministeri Kai Mykkänen sanoo.

Kokoukseen osallistuu korkeaa YK-johtoa, muun muassa YK:n humanitaarisen avun koordinaatiotoimiston OCHA:n, YK:n pakolaisasiain valtuutetun toimiston UNHCR:n ja YK:n kehitysohjelman UNDP:n pääjohtajat. Kokoukseen on odotettavissa myös ministeritason edustajia Syyrian naapurimaista sekä muiden kansainvälisten järjestöjen, kansalaisjärjestöjen ja yksityisen sektorin edustajia.

Lisätietoa:
Suomen humanitaarinen tuki Syyrialle: ulkoasiainsihteeri Noora Rikalainen, puh. 0295 351 310
Syyrian transitio ja jälleenrakennus: ulkoasiainsihteeri Jussi Nummelin, puh. 0295 351 768
Mediajärjestelyt: sisältö- ja viestintäasiantuntija Mari Lankinen, puh. 0295 350642

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].

Juha Sipilä Kai Mykkänen Timo Soini
 
Sivun alkuun