FI SV

Syysistuntokaudella 2018 eduskunnalle annettavat hallituksen esitykset

Valtioneuvoston viestintäosasto 11.9.2018 16.41
Tiedote 406/2018
Syysistuntokaudella 2018 eduskunnalle annettavat hallituksen esitykset

Hallitus on hyväksynyt lainsäädäntösuunnitelman syysistuntokaudella 2018 eduskunnalle annettavista hallituksen esityksistä ja selonteoista. Hallituksen on vaalikauden lopulla tarkoitus antaa eduskunnalle 217 hallituksen esitystä ja kolme selontekoa.

Hallituksen esitykset eli istuntokauden lainsäädäntösuunnitelma on osoitteessa valtioneuvosto.fi/lainsaadantosuunnitelma. Ajantasainen lista kertoo hallituksen esityksen (HE) valmistelun tilanteen ja arvion, millä viikolla valtioneuvosto päättää lakiesityksen antamisesta eduskunnalle. Listaan päivittyvät myös kaikki istuntokauden aikana uusina lisätyt hallituksen esitykset ja tieto siitä mahdollisesti poistetuista hallituksen esityksistä. Hallituksen esityksiä voi hakea ja listata ministeriöittäin tai valmisteluvaiheen mukaan.

Istuntokausittainen lainsäädäntösuunnitelma valmistellaan kahdesti vuodessa, eduskunnan syys- ja kevätistuntokauden alussa, valtioneuvoston ja eduskunnan työn suunnittelun tueksi. Menossa oleva istuntokausi on viimeinen ennen ensi kevään eduskuntavaaleja.

Pdf-tiedostot:
Eduskunnalle vaalikauden 2015-2019 lopulla annettavat hallituksen esitykset
Eduskunnalle vaalikauden 2015-2019 lopulla annettavat valtioneuvoston selonteot

Lisätietoja: alivaltiosihteeri Timo Lankinen, p. 0295 160 300, valtioneuvoston kanslia

Lisää aiheesta: Uutinen 4.7.2018 Uusi toteutustapa valtioneuvoston hanketiedon ja hallituksen lainsäädäntösuunnitelman seurantaan