Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Hallitus kannattaa veroviranomaisten tiedonsaannin kehittämistä

Valtiovarainministeriö 1.9.2016 14.18
Tiedote

EU:n komission ehdotus laajentaisi veroviranomaisten tiedonsaantia. Hallituksen mukaan ehdotuksen tavoitteet ovat sopusoinnussa Suomen toimintalinjan kanssa.

EU:n komissio antoi 5. heinäkuuta ehdotuksen muutoksista direktiiviin veroviranomaisten keskinäisestä yhteistyöstä. Muutoksilla pyritään komission mukaan edistämään veroviranomaisten tiedonsaantia.

Komissio ehdottaa muun muassa, että veroviranomaisten tiedonsaantioikeutta laajennettaisiin tiettyihin tietoihin, joita kootaan rahanpesulainsäädännön perusteella.

– Suomi kannattaa veronkierron torjuntaa ja verotuksen läpinäkyvyyden parantamista kansainvälisellä yhteistyöllä. Ehdotuksen tavoitteet ovat linjassa Suomen toimintalinjan kanssa. Hallituksen mielestä veroviranomaisten tiedonsaantioikeutta tulee edistää ja kehittää, kertoo valtiovarainministeri Petteri Orpo.

Hallitus lähetti asiasta eduskunnalle U-kirjelmän 1. syyskuuta. U-kirjelmää käytetään EU-asioissa silloin, kun on kyse EU:n lainsäädäntöehdotuksesta tai muusta eduskunnan toimivaltaan kuuluvasta ehdotuksesta.

U-kirjelmä (valtioneuvoston sivut)
Hallitus tukee terrorismin rahoituksen torjuntaa (tiedote 25.8.)

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Minna Upola, puh. 02955 30337, minna.upola(at)vm.fi