Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Maakuntauudistuksen muutosjohtajaksi Kari Hakari

Valtiovarainministeriö 23.11.2017 13.31
Tiedote

Valtioneuvosto nimitti hallintotieteiden tohtori Kari Hakarin muutosjohtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen ajaksi 1.12.2017–30.6.2020.

Hakarilla on vahva ja monipuolisen kokemus sote- ja maakuntauudistukseen liittyvistä johtamistehtävistä ja muutoshankkeiden johtamisesta. Elokuusta 2017 lähtien Hakari on toiminut johtajana sosiaali- ja terveysministeriössä sosiaali- ja terveydenhuollon ohjausosastolla. Sitä ennen Hakari vastasi Pirkanmaan liitossa sote- ja maakuntauudistuksen muutosjohtajana uudistuskokonaisuuden toimeenpanosta. Tätä ennen hän on toiminut monipuolisissa johto-, esimies- ja projektitehtävissä Tampereen kaupungilla vuodesta 1990 lähtien. 

Maakuntien perustaminen ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen uudistus ovat Suomen historiassa suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia. Muutosjohtaja vastaa maakuntauudistuksen alueellisen toimeenpanon ohjauksesta ja valmistelun yhteensovituksesta yhteistyössä maakuntien liittojen, kuntien, valtion aluehallinnon ja perustettavien maakuntien kanssa. Muutosjohtaja huolehtii, että maakunnat tulevat lainsäädännön ja hyvän hallinnon periaatteiden mukaisesti perustettua ja käynnistävät toimintansa.

Hakari on katsonut maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelua maakunnan näkökulmasta ja muutaman kuukauden myös ministeriöstä käsin. Maakuntauudistuksen muutosjohtajana hän pääsee yhdistämään molemmat näkökulmat.

”Olen sielultani muutoksen tekijä: näen muutoksessa aina mahdollisuuden. Siksi olen tästäkin uudistuksesta innoissani. Tavoitteeni on rakentaa hyvä yhdessä kehittämisen ote maakuntien ja valtion kesken myös uudistuksen toimeenpanon aikana”, Hakari toteaa.

Muutosjohtaja työskentelee valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osastolla.

Virkaa haki yhteensä 20 henkilöä. Valtioneuvosto päätti nimityksestä torstaina 23. marraskuuta.

Lisätietoja:

Osastopäällikkö, ylijohtaja Jani Pitkäniemi, p. 0295 530 494, jani.pitkaniemi(at)vm.fi

Hallintopolitiikka Kunta-asiat Ministeriö aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto