Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Myös ammattikorkeakoulut voivat jatkossa kerätä rahaa

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 23.3.2017 15.19
Tiedote 26/2017

Ammattikorkeakoulut saavat vastaavat rahankeräysoikeudet kuin yliopistot. Valtioneuvosto esitti lainmuutosten vahvistamista 23.3. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki rahankeräyslain muuttamisesta 24.3.

Kansallisgallerian ja yliopistojen rahankeräysoikeutta oman pääomansa kartuttamiseen jatketaan vuoden 2019 loppuun asti. Lisäksi ammattikorkeakouluilla on oikeus toimeenpanna rahankeräyksiä lakisääteisistä tehtävistään huolehtimiseen sekä vuosina 2017–2019 pääomansa kartuttamiseen. Laki tulee voimaan 1.4.2017.

Tavoitteena on pidentää yliopistojen ja Kansallisgallerian rahankeräysoikeuksia rahankeräyslain uudistamistyön ajaksi. Lisäksi ammattikorkeakoulut, jotka yhdessä yliopistojen kanssa muodostavat Suomen korkeakoululaitoksen, saavat vastaavat rahankeräysoikeudet.

Sisäministeriössä on käynnissä esiselvityshanke rahankeräyslain uudistamisesta, jossa muun muassa julkisyhteisöjen asemaa rahankerääjinä tarkastellaan kokonaisvaltaisesti. Esiselvityshankkeessa kartoitetaan rahankeräystoiminnan nykytila ja kehittämiskohteet.

Lisätietoa:
ylitarkastaja Sini Lahdenperä, 0295 488 312, [email protected]

 
Sivun alkuun