Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

TEM merkitsee Terrafame Groupin osakkeita 77,5 miljoonalla eurolla

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 19.1.2017 14.39
Tiedote

Valtioneuvosto päätti 19.1.2017 valtuuttaa työ- ja elinkeinoministeriön merkitsemään valtion puolesta Terrafame Group Oy:n osakkeita ja korottamaan yhtiön osakepääomaa 77,5 miljoonalla eurolla valtion vuoden 2017 talousarvion mukaisesti. Talousarviossa lisäpääomittamiseen on varattu kaikkiaan 100 miljoonaa euroa.

Kaivostoiminnan ylösajo Sotkamossa on edennyt hyvin ja operatiivisessa toiminnassa on saavutettu pääsääntöisesti kaikki keskeiset tavoitteet. Syksyn 2016 aikana Terrafame Group Oy ja Terrafame Oy ovat jatkaneet aktiivisesti valmisteluja yksityisen rahoituksen varmistamiseksi. Lisäpääomitus mahdollistaa sen, että Terrafame Group Oy voi viedä loppuun kesken olevan omistus- ja rahoitusjärjestelyn valmistelun. Samalla varmistetaan Terrafame Oy:n kaivostoiminnan jatkaminen.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta linjasi 20.12.2016, että Terrafame Group Oy ja Terrafame Oy voivat neuvotella loppuun ja toimeenpanna Terrafame Oy:tä koskevat yritys- ja rahoitusjärjestelyt.

Valtio otti alkusyksystä 2015 merkittävän roolin entisen Sotkamon sinkki- ja nikkelikaivoksen jatkon osalta. Valtion tavoitteena on ympäristön kannalta kestävä ja taloudellisesti kannattava kaivostoiminta.

Lisätiedot:
talousjohtaja Mika Niemelä, TEM, puh. 029 506 2135

 
Sivun alkuun