Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Selaa tietoja hallituksen nimen, toimikauden, hallituspäivien määrän tai pääministerin puolueen mukaan. Ministereitä voi järjestää nimen, puolueen ja kaikkien ministeritehtävien yhteenlaskettujen päivien perusteella. Tiedot kattavat Suomen itsenäisyyden ajan hallitukset.

Oikeusministeri Leena Meri

Perussuomalaiset

Oikeusministeriö

Oikeusministeri Leena Meri johtaa oikeusministeriötä. Ministeri Meri käsittelee oikeusministeriölle kuuluvat asiat, paitsi Ahvenanmaan itsehallintoa koskevat asiat, joita hoitaa kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen.

Henkilökuva

Leena Meri on syntynyt 12.4.1968 Helsingissä, jossa hän vietti lapsuutensa ja nuoruutensa. 

Meri valmistui ylioppilaaksi vuonna 1987 Töölön yhteiskoulusta ja oikeustieteen maisteriksi vuonna 2000 Helsingin yliopistosta. Hän teki pro gradu -tutkielmansa perhe- ja perintöoikeudesta otsikolla ”Jäämistösuunnittelu ja uusperhe”. Meri auskultoi Riihimäen käräjäoikeudessa ja hänelle myönnettiin varatuomarin arvonimi vuonna 2003.

Meri on toiminut kansanedustajana vuodesta 2015 lähtien. Hän toimi perussuomalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuosina 2017–2019. 

Meri toimi eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtajana 18.6.2019–20.6.2023. Hänet valittiin perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajaksi elokuussa 2021.

Nykyisin Hyvinkäällä asuva Meri on aktiivinen myös kuntapolitiikassa. Hän on toiminut Hyvinkään kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2013 lähtien sekä ollut myös Hyvinkään kaupunginhallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja vuosina 2013–2023.

Ennen politiikkaan siirtymistä Meri teki monipuolisen lakimiesuran muun muassa henkikirjoittajana sekä esittelijänä hovioikeudessa ja vakuutusoikeudessa sekä avustavana lakimiehenä asianajotoimistossa. Merellä on ollut myös oma lakiasiaintoimisto.

Meri tunnetaan eläinrakkaana kahden rescue-koiran omistajana. Hän myös omistaa osuuden suomenhevosesta.

Henkilötiedot

Kansanedustaja
Perussuomalaiset
Syntymäaika ja -paikka: 12.4.1968 Helsinki
Kotipaikka: Hyvinkää

Oikeusministeri 20.6.2023 -

Ministerinä yhteensä 400 päivää
Aiemmat ministeritehtävät

Ansioluettelo ja työ eduskunnassa

Lisätietoa

Kuvia ministeristä

X
Instagram
leenameri.fi

perussuomalaiset.fi

Ministeriöt eivät vastaa henkilökohtaisten sivustojen sisällöstä eivätkä ylläpidosta.

Valtiosihteerit

  • Orpo - Makkonen, Teija 29.6.2023 -

Yhteystiedot