Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Selaa tietoja hallituksen nimen, toimikauden, hallituspäivien määrän tai pääministerin puolueen mukaan. Ministereitä voi järjestää nimen, puolueen ja kaikkien ministeritehtävien yhteenlaskettujen päivien perusteella. Tiedot kattavat Suomen itsenäisyyden ajan hallitukset.

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist

Ruotsalainen kansanpuolue

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Bergqvist käsittelee opetus- ja kulttuuriministeriön nuoriso- ja liikuntapolitiikan osastolle kuuluvat asiat, ml. opintotukiasiat.

Henkilökuva

Sandra Bergqvist on syntynyt vuonna 1980. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja ammatiltaan maatalousyrittäjä. Bergqvistillä on myös perhepäivähoidon ja vanhushuollon peruskoulutus.

Bergqvist valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 2019. Hän on toiminut Paraisten kaupunginhallituksen puheenjohtajana sekä Kulturfondenin hallituksen jäsenenä. Bergqvist on työskennellyt aiemmin Kuntaliitossa, opetus- ja kulttuuriministeriössä, Folktingetissä ja Åbo Akademissa. 

Bergqvist on RKP:n varapuheenjohtaja ja Saaristoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja. Hän on Åbo Akademin säätiön valtuuskunnan jäsen ja Kirjaisten kyläyhdistyksen aktiivinen jäsen.

Vapaa-ajalla Bergqvist rentoutuu juoksemalla sekä liikkumalla luonnossa. Bergqvist on avoliitossa ja kolmen lapsen äiti.

Henkilötiedot

Kansanedustaja
Ruotsalainen kansanpuolue
Syntymäaika ja -paikka: 14.4.1980 Nauvo
Kotipaikka: Parainen

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri 20.6.2023 -

Ministerinä yhteensä 397 päivää
Aiemmat ministeritehtävät

Ansioluettelo ja työ eduskunnassa

Lisätietoa

Kuvia ministeristä

X
Instagram
sandrabergqvist.fi

sfp.fi

Ministeriöt eivät vastaa henkilökohtaisten sivustojen sisällöstä eivätkä ylläpidosta.

Yhteystiedot