Valtiovarainministeri Riikka Purra

Perussuomalaiset

Pääministerin sijainen

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeri Riikka Purra johtaa valtiovarainministeriötä. Hänelle kuuluvat ministeriön vastuualueista talouspolitiikka, talousnäkymät ja verotus.

Henkilökuva

Riikka Katriina Purra syntyi 13. kesäkuuta 1977 Pirkkalassa. Hän vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Tampereella. Purra asuu Kirkkonummella, ja hänen perheeseensä kuuluu aviomies ja lapsia.

Purra valmistui valtiotieteiden maisteriksi Turun yliopistosta vuonna 2004. Hän opiskeli valtio-oppia, taloustiedettä, ympäristöpolitiikkaa ja myöhemmin kasvatustieteitä. Purra on työskennellyt yliopistolla esimerkiksi tutkijakoulutettavana ja opettajana. Vuonna 2016 hän aloitti poliittisena suunnittelijana perussuomalaisissa.

Purra on toiminut Kirkkonummen kunnanvaltuutettuna vuodesta 2017 ja Länsi-Uudenmaan aluevaltuutettuna vuodesta 2022. Kansanedustajaksi Purra valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2019. Ensimmäisellä eduskuntakaudellaan Purra toimi hallintovaliokunnan puheenjohtajana.
 
Purra valittiin perussuomalaisten varapuheenjohtajaksi vuonna 2019 ja puolueen puheenjohtajaksi vuonna 2021. Vapaa-ajallaan Purra liikkuu luonnossa, kokkailee vihreitä ruokia ja viettää aikaa perheen kanssa kotona ja mökillä.

Henkilötiedot

Kansanedustaja
Perussuomalaiset
Syntymäaika ja -paikka: 13.6.1977 Pirkkala
Kotipaikka: Kirkkonummi

Valtiovarainministeri 20.6.2023 -

Ansioluettelo ja työ eduskunnassa

Lisätietoa

Kuvia ministeristä

X
Instagram
riikkapurra.net

perussuomalaiset.fi

Ministeriöt eivät vastaa henkilökohtaisten sivustojen sisällöstä eivätkä ylläpidosta.

Yhteystiedot