Sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen

Kansallinen Kokoomus

sosiaali- ja terveysministeriö

Sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen käsittelee sosiaaliturva- ja vakuutusosastolle, työ- ja tasa-arvo -osastolle, sekä turvallisuus ja terveys -osastolle kuuluvat asiat. Hän ei kuitenkaan käsittele työministeri Arto Satoselle kuuluvia sosiaaliturva- ja vakuutusosaston työttömyysturva- ja aikuiskoulutusasioita. Lisäksi Grahn-Laasonen käsittelee toimeentulotukiasiat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaat ja palvelut -osastolta.

Henkilökuva

Sanni Grahn-Laasonen on syntynyt 4.5.1983 Forssassa. Hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 2011 ja on ministerinä kolmannessa hallituksessa. Hän toimi ympäristöministerinä vuosina 2014–2015, opetus- ja kulttuuriministerinä vuosina 2015–2017 sekä opetusministerinä 2017–2019.

Grahn-Laasonen on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hän on poliittisen uransa aikana toiminut myös Kokoomuksen varapuheenjohtajana sekä lukuisissa luottamustehtävissä, kuten Kanta-Hämeen hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtajana ja Uuden Lastensairaalan tukisäätiön hallituksen puheenjohtajana.

Grahn-Laasonen on Forssan kaupunginvaltuuston jäsen.

Ennen eduskuntaan nousua Grahn-Laasonen on työskennellyt toimittajana, Tukholman-kirjeenvaihtajana ja uutispäällikkönä sekä ulkoministerin lehdistöavustajana.

Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Grahn-Laasonen harrastaa monipuolisesti kulttuuria, luonnossa liikkumista, lukemista ja kirpputoreja.

Henkilötiedot

Kansanedustaja
Kansallinen Kokoomus
Syntymäaika ja -paikka: 4.5.1983 Forssa
Kotipaikka: Forssa

Sosiaaliturvaministeri 20.6.2023 -

Ansioluettelo ja työ eduskunnassa

Lisätietoa

Kuvia ministeristä

X
Instagram
sannigrahnlaasonen.fi

kokoomus.fi

Ministeriöt eivät vastaa henkilökohtaisten sivustojen sisällöstä eivätkä ylläpidosta.

Yhteystiedot