Ulkoministeri Elina Valtonen

Kansallinen Kokoomus

ulkoministeriö

Ulkoministeri toimii ministeriön päällikkönä ja käsittelee kaikki ulkoministeriön toimialaan kuuluvat asiat, jotka eivät kuulu muille talon ministereille.

Henkilökuva

Elina Valtonen (23.10.1981, Helsinki) on neljännen kauden kansanedustaja, kokoomuksen varapuheenjohtaja ja kahden lapsen äiti. 

Eduskunnassa hän on toiminut muun muassa ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajana sekä istunut puolustusvaliokunnassa, valtiovarainvaliokunnassa ja suuressa valiokunnassa. Valtonen on toiminut Pohjois-Atlantin liiton parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana sekä ollut varajäsenenä Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnassa. 

Ennen politiikkaa Valtonen on asunut ja työskennellyt yksityisellä sektorilla eri maissa, muun muassa kymmenen vuotta rahoitusalalla Kööpenhaminassa ja Lontoossa. Hän on entinen ohjelmoija ja ollut mukana perustamassa useita kasvuyrityksiä. 

Valtosen esikoiskirja Vapauden Voitto (Otava 2018) oli usean viikon ajan Suomen myydyin tietokirja. Valtonen puhuu suomen lisäksi ruotsia, englantia, saksaa ja ranskaa.

Henkilötiedot

Kansanedustaja
Kansallinen Kokoomus
Syntymäaika ja -paikka: 23.10.1981 Helsinki
Kotipaikka: Helsinki

Ulkoministeri 20.6.2023 -

Ansioluettelo ja työ eduskunnassa

Lisätietoa

Kuvia ministeristä

Twitter
Instagram
elinavaltonen.fi

kokoomus.fi

Ministeriöt eivät vastaa henkilökohtaisten sivustojen sisällöstä eivätkä ylläpidosta.

Yhteystiedot