Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Alexander Stubb Suomen ehdokas Euroopan investointipankin hallitukseen

Valtioneuvoston viestintäosastoValtiovarainministeriö
15.6.2017 13.39
Tiedote 295/2017

Valtioneuvosto päätti 15. kesäkuuta nimetä kansanedustaja Alexander Stubbin Suomen valtion ehdokkaaksi Euroopan investointipankin hallitukseen 31.8.2019 päättyvälle toimikaudelle. Kyseessä on varapääjohtajan tehtävä.

Helsingin pormestariksi siirtynyt Jan Vapaavuori on viimeksi edustanut Suomea, Itävaltaa, Ruotsia, Latviaa, Liettuaa ja Viroa Euroopan investointipankin hallituksessa. Suomella on edellä mainittujen maiden välillä tehdyn sopimuksen mukaan oikeus nimetä varapääjohtajaehdokas 31.8.2019 päättyvälle toimikaudelle. Varsinaisen nimityspäätöksen tekee Euroopan investointipankin valtuusto eli Board of Governors pankin hallintoneuvoston (Board of Directors) esityksestä. 

Euroopan investointipankkia (EIP) johtavat ja sen hallintoa hoitavat valtuusto, hallintoneuvosto ja hallitus. Hallituksen (Management Committee) muodostavat pääjohtaja ja kahdeksan varapääjohtajaa, jotka pankin valtuusto nimittää hallintoneuvoston ehdotuksesta. Pankin hallitus vastaa pääjohtajan johdolla pankin operatiivisesta toiminnasta, valmistelee päätökset hallintoneuvostolle ja varmistaa päätösten toimeenpanon. Suomi, Ruotsi ja Itävalta sekä Baltian maat Viro, Latvia ja Liettua muodostavat maaryhmittymän, jolla on yhteinen hallituksen jäsen eli varapääjohtaja (Vice President).

Lisätietoja:

valtiosihteeri Risto Artjoki, p. 0295 530 524, ([email protected])

finanssineuvos Kristina Sarjo, p. 0295 530 055 ([email protected])

 
Sivun alkuun