Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Koronaministerit käsittelivät koronaepidemian vuoksi tehtyjä määräaikaisia säädöksiä

sosiaali- ja terveysministeriövaltioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 27.10.2022 13.38
Tiedote

Useat koronaepidemian takia tehdyt väliaikaiset säädösmuutokset ovat voimassa 31.12.2022 saakka. Koronaministerityöryhmä käsitteli keskiviikkona 26. lokakuuta määräaikaisten säädösten jatkamista.

Sairausvakuutuslain väliaikaiset säännökset koskevat nyt muun muassa koronatestien ja koronarokottamisen Kela-korvauksia sekä tartuntatautipäivärahan poikkeavia saamisedellytyksiä.  

Ministerityöryhmä linjasi, että testaamiseen ja rokottamiseen liittyvien yksityisen terveydenhuollon korvausten jatkamiseksi käynnistetään säädösvalmistelu. Tartuntatautipäivärahan poikkeaviin saamisedellytyksiin ei esitetä jatkoa. 

Lisäksi ministerityöryhmä linjasi, että tartuntatautilain 48 a §:n voimassaolo päättyy 31.12.2022. Pykälässä säädetään sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaiden ja potilaiden suojaamisesta covid-19-taudilta. Työnantaja voi vain erityisestä syystä käyttää asiakkaiden ja potilaiden kanssa työskentelyyn henkilöä, jolla ei ole riittävää rokotussuojaa tai sairastamalla saatua suojaa.

Tartuntatautilain koko 48 §:ää koskeva säädösvalmistelu toteutetaan osana tartuntatautilain kokonaisuudistusta. 

Lisätietoja: johtaja Liisa Siika-aho (sairausvakuutuslaki) ja osastopäällikkö Taneli Puumalainen (tartuntatautilaki), sosiaali- ja terveysministeriö, [email protected]

 
Sivun alkuun