Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston kanslia kerää kokemuksia valtioneuvosto.fi-sivuston käytöstä ja kehittämistarpeista. Auta kehittämistyössä ja vastaa lyhyeen verkkokyselyyn

Pääministeri Marin Davosissa: Taistelu ilmastonmuutosta vastaan on mahdollisuus

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 23.1.2020 15.41
Uutinen

Pääministeri Sanna Marin korosti Davosin talousfoorumissa, että arktisen alueen taloudellinen hyödyntäminen fossiilisen energian tuottamiseksi on lyhytnäköistä. Pääministerin mukaan on keskityttävä ilmastonmuutoksen torjuntaan.

”Ilmastonmuutos on isoin riski ihmiskunnalle. Sitä vastaan taisteleminen on mahdollisuus”, Marin totesi korkean tason paneelikeskustelussa 22. tammikuuta.

Pääministeri Marinin mukaan arktisen alueen lämpeneminen tarjoaa vain lyhyen ajan mahdollisuuden alueen taloudelliseen hyödyntämiseen, ja sen takia ilmastonmuutoksen torjuminen on tärkeämpää.

Marin totesi lisäksi, että yrityksetkin ymmärtävät, että fossiilisten polttoaineiden käyttö ei ole pitkällä aikavälillä myöskään hyvää bisnestä.

Pääministeri Marin korosti Arktisen neuvoston merkitystä ja arktisten valtioiden sitoutumista sen työhön esimerkiksi ympäristönsuojeluun ja ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyen. 

Keskustelu koski myös laajemmin ilmastopolitiikkaa. Ilmastopolitiikassa oikeudenmukaisen siirtymän on oltava keskeisessä merkityksessä.  Marin muistutti, että ilmastopolitiikka voi onnistua vain, jos toimille on koko yhteiskunnan tuki.

Samaan paneelikeskusteluun osallistui myös esimerkiksi Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore.

 
Sivun alkuun