Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Pääministeri tapasi Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Helsingissä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 25.5.2022 17.48
Tiedote

Pääministeri Sanna Marin ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel ovat tavanneet Helsingissä keskiviikkona 25. toukokuuta.

Pääministeri Marin ja puheenjohtaja Michel keskustelivat Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan ja Euroopan turvallisuustilanteesta sekä ensi viikolla järjestettävästä ylimääräisestä Eurooppa-neuvostosta, jonka aiheita ovat Ukraina, energia, puolustus ja ruokaturva. 

Ennen keskusteluja järjestetyssä mediatapaamisessa pääministeri Marin ja puheenjohtaja Michel osoittivat voimakkaan tukensa Ukrainalle.

”Olen iloinen siitä, että Suomi on pystynyt katkaisemaan riippuvuuden Venäjältä tuotavasta fossiilisesta energiasta. Euroopan komission viime viikolla julkaisema energiapakettia tarjoaa välineitä, joilla koko unioni voi vähentää riippuvuuttaan Venäjästä. Samalla nämä keinot auttavat meitä vauhdittamaan vihreää siirtymää. Tämä on tarpeen, jotta saavutamme ilmastotavoitteemme”, pääministeri Marin sanoi.

Toukokuun 30-31. päivinä järjestettävässä Eurooppa-neuvoston kokouksessa keskustellaan myös elintarviketurvasta, joka on nyt vaarassa Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen vuoksi.

”Lähitulevaisuudessa on tärkeää tukea Ukrainaa viljavarastojen kuljettamisessa maailmanmarkkinoille ja tämän vuoden sadon onnistumisen turvaamiseksi. Tulevina kuukausina meidän pitää olla valmiita vastaamaan kasvaviin humanitaarisiin tarpeisiin vähiten kehittyneissä maissa, jotka tulevat kärsimään nousevista elintarvikkeiden hinnoista ja mahdollisesta viljan huonosta saatavuudesta”, pääministeri Marin totesi.

Lisätietoja: pääministerin Eurooppa-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto p. 050 468 5949 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

 

​​​​​​​

 
Sivun alkuun