Hyppää sisältöön

Hallitus tiukensi matkustusrajoituksia uudelleen sisä- ja ulkorajoilla

sisäministeriösosiaali- ja terveysministeriöulkoministeriövaltioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 19.8.2020 8.15
Tiedote 522/2020

Hallitus linjasi neuvottelussaan eilen 18. elokuuta rajaliikenteen rajoituksista. Sisä- ja ulkorajaliikenteen rajoituksia palautetaan epidemiologiseen arvioon perustuen.

Sisärajavalvonta palautetaan Suomen ja Islannin, Kreikan, Maltan, Saksan, Norjan ja Tanskan väliseen liikenteeseen. 

Liikenne sallitaan Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Norjan välisen maarajan rajanylityspaikoilla paikallisten rajayhteisöjen välillä, vaikka Ruotsi ja Norja ylittävät hallituksen asettamat taudin ilmaantuvuusluvun raja-arvot. Euroopan unionin komissio on korostanut jäsenvaltioiden yhtäläistä kohtelua epidemiatilanteessa. Paikallisten rajayhteisöjen osalta tästä periaatteesta voidaan tehdä poikkeus. 

Italian, Liettuan, Slovakian ja Viron 14 päivän ilmaantuvuusluku ylittää raja-arvon 8, mutta on tarkasteluhetkellä (15.8.2020) alle 10. Sisärajavalvontaa ei tämän vuoksi palauteta uudelleen Suomen ja näiden maiden väliseen liikenteeseen. 

Ulkorajaliikenteen rajoitukset


Ulkorajaliikenteen rajoitukset palautetaan Irlannista, Kyprokselta ja San Marinosta Suomeen saapuvalle liikenteelle, sekä Japanin asukkaille Japanista Suomeen saapuvassa liikenteessä.

Kaikki rajapäätökset astuvat voimaan maanantaina 24. elokuuta.

Skopjesta saapuvista lennoista tiedoksianto


Hallitus sai neuvottelussaan myös tiedoksiannon Pohjois-Makedonian Skopjesta saapuvien lentojen rajoittamisesta. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom valmistelee ratkaisun lentojen mahdollisesta keskeyttämisestä itsenäisesti ja tiedottaa päätöksestä. 

Hallitus sai myös tilannekatsauksen epidemiologisesta tilanteesta sekä katsauksen testaamiseen.

Kansalaiskyselyt rajaliikenteestä