Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Asiantuntijat pohtivat keinoja ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi

Valtiovarainministeriö 27.2.2019 10.31
Uutinen

Valtiovarainministeriö järjestää Ilmasto ja talouspolitiikka -seminaarin keskiviikkona 27. helmikuuta.

Kahdeksan eduskuntapuoluetta päätti yhteisestä ilmastopolitiikan linjauksesta joulukuussa 2018. Linjauksen mukaan EU:n ja Suomen on kiristettävä ilmastotavoitteitaan, jotta Pariisin ilmastosopimuksen tavoite saavutetaan. Ministeri Petteri Orpo ja valtiovarainministeriö kutsuivat ilmastopolitiikasta kiinnostuneita ekonomisteja ja yhteiskunnallisia vaikuttajia pohtimaan ja keskustelemaan, millä talouspolitiikan keinoilla ilmastotavoitteet voitaisiin saavuttaa.

”Suomi ei yksin ratkaise ilmastonmuutosta, mutta se ei ole syy toimia kunnianhimottomasti. Suomen on kannettava oma vastuunsa ja näytettävä esimerkkiä. Meillä voi olla kokoamme suurempi merkitys ilmastokriisin ratkaisussa”, totesi ministeri Orpo tilaisuuden avauspuheenvuorossaan.

Seminaariin osallistuvat asiantuntijat pohtivat työpajassa muun muassa kansallisen ilmastopolitiikan ja talouspolitiikan yhteyksiä kestävän kasvun ja päästöjen kustannustehokkaan vähentämisen näkökulmasta. Miten kansainvälisen ilmastopolitiikan vaikuttavuutta ja kustannustehokkuutta voitaisiin parantaa? Miten ilmastotoimien esteitä saataisiin purettua ja ilmastotoimista entistä läpinäkyvämpiä? Asiantuntijat esittelevät pohdintansa tulokset ministeri Orpolle iltapäivällä. Seminaarin antia tarkastellaan myöhemmin julkaistavassa ministeri Orpon kolumnissa.

Vastaavaa eri teemoihin keskittyvää ekonomistien seminaaria on järjestetty vuodesta 2017 lähtien.

Lisätietoja:

Erityisavustaja Heikki Kuutti Uusitalo, puh. 0295330164, heikki.kuutti.uusitalo(at)vm.fi

Erityisavustaja Elisa Tarkiainen, puh. 0295530589, elisa.tarkiainen(at)vm.fi

Palaa sivun alkuun