Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Budjettiriihessä sovittiin julkisten hankintojen roolista osatyökykyisten työllistämisessä

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 18.9.2019 16.11
Tiedote

Julkisten hankintojen vaikuttavuus on hallitusohjelman lisäksi nostettu esille myös budjettiriihessä, jossa sovittiin työllisyyspaketista.

Työllisyystavoitteen saavuttamiseksi hallitus päätti työllisyyspaketista ja tekee vuoden 2020 aikana päätöksiä, joiden tavoitteena on lyhentää työttömyysjaksoja sekä helpottaa työnhakijan ja työnantajan kohtaamista ja osaavan työvoiman saantia yrityksiin. Osana työllisyyden edistämisestä toteutetaan osatyökykyisille suunnattu työkykyohjelma, jolla helpotetaan heidän työllistymistään. Julkisiin hankintoihin sovittiin asetettavan kriteerejä, joiden avulla työllistetään osatyökykyisiä ja muita vaikeassa asemassa työmarkkinoilla.

Valtiovarainministeriö ohjaa valtionhallinnon hankintoja. Ministeriö on syyskuussa 2019 asettanut yhteistyössä Kuntaliiton kanssa aiheeseen liittyen Vaikuttavat julkiset hankinnat -toimenpideohjelman eli Hankinta-Suomen. Ohjelman tavoitteena on edistää julkisiin hankintoihin käytettävien varojen yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä julkisen talouden kestävyyttä.

Lue lisää Hankinta-Suomesta
Lue lisää työllisyyspaketista

Lisätietoja:

erityisavustaja Lauri Finér, puh. 0295 530 283, lauri.finer(at)vm.fi
lainsäädäntöneuvos Tarja Sinivuori-Boldt, puh. 02955 30433, tarja.sinivuori-boldt(at)vm.fi

 
Sivun alkuun