Hyppää sisältöön

Kristiina Poikajärvi Lapin aluehallintoviraston ylijohtajaksi

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 13.6.2024 11.26
Tiedote
Kristiina Poikajärvi.

Valtioneuvosto on nimittänyt terveydenhuollon lisensiaatti Kristiina Poikajärven Lapin aluehallintoviraston ylijohtajaksi. Poikajärvi toimii tällä hetkellä johtajana Etelä-Suomen aluehallintovirastossa.

”Palaan mielelläni virastoon, joka on täynnä upeita, työstään innostuneita ammattilaisia. Tärkeintä tässä valtionhallinnon varsin haasteellisessa tilanteessa on turvata asiakkaillemme uuteen valtakunnalliseen lupa- ja valvontavirastoon siirtyvät palvelut myös Lapin alueella”, Poikajärvi kertoo.

Poikajärvi työskentelee tällä hetkellä johtajana Etelä-Suomen aluehallintovirastossa. Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa Lapin aluehallintovirastossa sekä sosiaali- ja terveysministeriössä.

Poikajärvi nimitettiin virkaan 1.7.2024–31.12.2025 määräajaksi valtion aluehallinnon uudistuksen takia. Uudistuksessa sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira, aluehallintovirastot sekä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten eli ELY-keskusten ympäristöasioiden vastuualueen tarkoituksenmukaiset tehtävät yhdistetään uuteen valtakunnalliseen virastoon. Uuden mallin mukaan järjestetty valtion aluehallinto käynnistää toimintansa viimeistään vuonna 2026.

Lisätietoja:
Hallinto- ja kehitysjohtaja Anu Nousiainen, puh. 02955 30326, anu.nousiainen(at)gov.fi