Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Suomi tukee eurooppalaista maksualoitetta yhdessä kuuden muun EU-maan kanssa

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 9.11.2021 12.00
Tiedote

Eurooppalaisen maksualoitteen tavoitteena on luoda eurooppalainen maksukortti ja digitaalinen lompakko. Suomi ja kuusi muuta EU-maata julkistivat tiistaina 9. marraskuuta kannanoton hankkeen puolesta.

Eurooppalainen maksualoite (European Payments Initiative, EPI) on markkinatoimijoiden hanke, jolla pyritään saamaan aikaan yleiseurooppalaisen maksamisratkaisu. Ratkaisu toimisi muun muassa kivijalkakaupoissa, verkkokaupoissa ja henkilöiden välisessä maksamisessa.

”Eurooppalainen ratkaisu vastaisi kuluttajien tarpeisiin – se olisi nopea, turvallinen, tehokas ja eurooppalaisen tietoturvan mukainen”, sanoo valtiovarainministeri Annika Saarikko.

Hankkeessa on tavoitteena tuoda markkinoille eurooppalainen maksukortti ja digitaalinen lompakko. Se pyrkii vähentämään Euroopan maksumarkkinoiden riippuvuutta kansainvälisistä maksupalveluiden tarjoajista.

EPI-hankkeessa on nyt mukana maksupalveluntarjoajia seitsemästä maasta. Suomesta mukana on OP-ryhmä.

”Oleellista onnistumiselle olisi, että mahdollisimman moni maa – tai paremminkin mahdollisimman monen maan maksupalvelusektori – lähtisi mukaan”, ministeri Saarikko sanoo.

Kannanoton allekirjoittivat Suomen lisäksi Belgia, Espanja, Hollanti, Puola, Ranska ja Saksa.

Lisätietoja:

Valtiovarainministerin erityisavustaja Petra Schulze Steinen, puh. 040 671 7278, petra.schulze-steinen(at)gov.fi

Erityisasiantuntija Kari Kemppainen, puh. 02955 30254, kari.kemppainen(at)gov.fi

Annika Saarikko Rahoitusmarkkinat
 
Sivun alkuun