Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtion työmarkkinaneuvottelut alkavat

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 12.1.2022 15.30
Tiedote

Valtion nykyinen virka- ja työehtosopimus päättyy helmikuun lopussa. Valtion neuvottelut uusista virka- ja työehtosopimuksista alkavat keskiviikkona 12.1.2022. Ensimmäisessä tapaamisessa käydään lävitse taloudellista katsausta, työmarkkinaneuvottelujen tilannetta, sovitaan toimintatavoista sekä tarkemmasta neuvotteluaikataulusta.

Neuvotteluosapuolet tapaavat seuraavan kerran 17.1.2022, jolloin neuvotteluosapuolet antavat tavoitteensa.

"Perhevapaauudistuksen linjausten vieminen virka- ja työehtosopimuksiin on merkittävä osa neuvottelukierrosta. Uuden työelämän käytänteet näkynevät myös jossain muodossa sopi-musehdoissa", toteaa valtion neuvottelujohtaja Sari Ojanen.

Valtion työmarkkinalaitos (VTML) on yksi valtakunnallisista työmarkkinoiden keskusjärjestöistä. Valtion keskustason yhdistetyn virka- ja työehtosopimuksen tekevät valtiovarainministeriö/Valtion työmarkkinalaitos ja pääsopijajärjestöt eli Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, Ammattiliitto Pro sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. Sopimukset koskevat koko valtion budjettitalouden piirissä olevaa henkilöstöä eli noin 78 000 henkilöä.

Lisätietoja:

neuvottelujohtaja Sari Ojanen, puh. 02955 30109

 
Sivun alkuun