Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtiovarainministeriö julkaisee taustalaskelmiaan työllisyystoimien vaikutuksista

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 17.9.2020 14.36
Tiedote

Hallitus julkaisi budjettiriihen yhteydessä työllisyyskokonaisuuden, joka sisältää joitakin jo toteutettuja sekä uusia toimia työllisyyden kasvattamiseksi. Valtiovarainministeriö on arvioinut joidenkin työllisyyskokonaisuuteen sisältyvien toimenpiteiden potentiaalisia työllisyysvaikutuksia.

Valtiovarainministeriön työllisyystoimiin liittyvät taustalaskelmat ovat tiedotteen liitteenä. Hallituksen työllisyyskokonaisuuden työllisyysvaikutuksia on arvioitu myös muualla kuin valtiovarainministeriössä. Vuoden 2020 alussa voimaan tulleen työttömyysturvan lisäpäivien alarajan noston työllisyysvaikutuksia on arvioitu siihen liittyvässä hallituksen esityksessä ja palkkatuen uudistusten potentiaalisia työllisyysvaikutuksia on arvioitu työ- ja elinkeinoministeriössä. 

Hallitus antoi työmarkkinaosapuolille toimeksiannon esittää toimia, joilla voidaan edistää yli 55-vuotiaiden työllisyysastetta sekä parantaa heidän työmarkkina-asemaansa ja työssä jaksamista. Tämän kokonaisuuden työllisyysvaikutuksia arvioidaan valtiovarainministeriössä siinä vaiheessa, kun konkreettisista toimista on tarkempaa tietoa.

Nyt julkaistut laskelmat ja niihin liittyvät muistiot ovat vielä luonnosvaiheessa, ja toimenpiteiden työllisyysvaikutukset voivat muuttua valmistelun myötä. Lopulliset arviot uusien toimien työllisyysvaikutuksista annetaan hallituksen esitysten yhteydessä.

Lisätietoja: 
Johtava erityisasiantuntija Olli Kärkkäinen, puh. 02955 30545, olli.karkkainen(at)vm.fi 
Erityisasiantuntija Jukka Mattila, puh. 02955 30409, jukka.mattila(at)vm.fi

 
Sivun alkuun