Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Etelä- ja Pohjois-Savon alueiden toimijoita kuultiin sote-uudistuksen aluejaosta

17.12.2019 9.27
Tiedote

Sote-ministeriryhmä kutsui Etelä- ja Pohjois-Savon alueiden toimijat saman pöydän ääreen keskustelemaan maakuntajaosta sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksessa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa rakenteet uudistetaan tukemaan sote-palvelujen järjestämistä. Vastuu palvelujen järjestämisestä siirtyy kunnilta maakunnille. Etelä- ja Pohjois-Savon alueiden toimijat kutsuttiin keskustelemaan aluejaosta kuulemistilaisuuteen maanantaina 16.12.2019.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, ja siihen osallistui myös kuntaministeri Sirpa Paatero sekä edustajia hallitusryhmistä.

Tilaisuudessa kuultiin näkemyksiä Pohjois-Savon sairaanhoitopiiristä, Itä-Savon sairaanhoitopiiristä (Sosteri), Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymästä (Essote), Etelä-Savon maakuntaliitosta ja Pohjois-Savon maakuntaliitosta, alueiden pelastuslaitoksista sekä kunnista.

”Sote-uudistuksen valmistelussa yhteinen keskustelu on olennaista. Kyseessä on koko Suomen laajuinen toiminnallinen ja rakenteellinen muutos, siksi se on tärkeää valmistella tiiviissä vuorovaikutuksessa alueiden kanssa”, ministeri Kiuru painottaa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa tavoitteena on turvata yhdenvertaiset ja laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille suomalaisille, parantaa palvelujen saatavuutta ja saavutettavuutta sekä kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja.

Lisätietoja

ministeri Kiurun erityisavustaja Laura Lindeberg, p. 0295163109, [email protected]

sote-uudistuksen pääsihteeri Päivi Salo, STM, p. 0504762268, [email protected]

johtaja Tuija Kumpulainen, STM, p. 0295 163 280, [email protected]

Palaa sivun alkuun