Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviikon teemana turvallinen kunnossapito

26.10.2010 7.00
Uutinen N5-56548

Turvallinen kunnossapito on tämän vuoden Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviikon teema. Teemaviikkoa vietetään 25.-29. lokakuuta. Suomessa teemaviikko avattiin tiistaina 26. lokakuuta Työterveyspäivillä Helsingissä.

Kunnossapitoon kuuluu sekä vikojen korjaaminen että niiden ennaltaehkäisy. Laitosten, laitteiden, koneiden ja työympäristön kunnossapidolla poistetaan työpaikan vaaratekijöitä. Huolto- ja kunnossapitotöitä tehdään lähes kaikilla työpaikoilla ja niiden merkitys työturvallisuudelle on suuri. Esimerkiksi hyvin huolletut laitteet ovat niiden käyttäjille turvallisempia, mutta toisaalta juuri huoltotöissä sattuu paljon työtapaturmia. Jopa 20 prosenttia työtapaturmista liittyy kunnossapitoon.

Euroopan unionin toimeksiannosta Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto (Bilbao-virasto) on järjestänyt vuodesta 2000 alkaen jäsenmaissa vuosittaisia työterveys- ja työturvallisuuskampanjoita. Kampanjat ovat huipentuneet lokakuussa vietettävään teemaviikkoon. Tänä vuonna teemana on kunnossapitotöiden turvallisuus, ja samalla teemalla jatketaan myös ensi vuonna. Kunnossapitokampanjan kumppaneina Suomessa ovat Kunnossapitoyhdistys Promaint, Suomen Työsuojelualan Yritysten Liitto (STYL), Työturvallisuuskeskus ja Työterveyslaitos.

Lisätietoja

ylitarkastaja Hannu Stålhammar, p. 0400 635 081, [email protected]
Sivun alkuun