Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

STM ja THL tiedottavat
Mallinnustyö koronavirusepidemian hallinnan tukena – THL julkaisee mallinnukset verkkosivuillaan

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 8.5.2020 9.19
Tiedote

Valtioneuvosto teki 6.5.2020 periaatepäätöksen suunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi. Strategian valmistelun tukena hallitus käytti sosiaali- ja terveysministeriön asettaman tilannekuva- ja mallinnustyöryhmän laatimia skenaarioesimerkkejä.

Skenaarioesimerkit on julkaistu valtiosihteeri Martti Hetemäen johtaman valmisteluryhmän 1. vaiheen raportissa (2020:12). 

Epidemiologiset skenaariot perustuvat olettamiin muun muassa koronaviruksen tartuttavuusluvun tasosta. Taustalla on yleinen epidemiologinen tieto tartuntatautien leviämisestä sekä ne tiedot, joita koronavirustaudista on toistaiseksi ollut saatavilla. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisi ensimmäiset koronaepidemian etenemisen mallinnukset maaliskuussa 2020. THLn mallinnusten taustatiedot, oletukset ja parametrit ovat laitoksen nettisivuilla. 

Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti epidemian kehittymistä tulee tarkoin seurata. THL julkaisee vastedes säännöllisesti epidemian kehittymisen tilannekuvan, joka sisältää myös mallinnettuja ennusteita. 

Epidemiamalleja koskeva webinaari 11.5.

THL järjestää maanantaina 11.5.2020 kello 11.00-12.30 webinaarin ”Skenaariomalleista oppiviin malleihin”. Aiheesta kertovat Kari Auranen, Mikhail Shubin ja Simopekka Vänskä.

Webinaari on kaikille avoin, ja sitä voi seurata alla olevan linkin kautta.

Työryhmät

Lisätietoja

Kari Auranen, professori, Turun yliopisto, p. 029 450 4320, kajuaur(at)utu.fi
Tuija Leino, ylilääkäri, THL, p. 029 524 8787, [email protected]
Liisa-Maria Voipio-Pulkki, strategiajohtaja, STM, p. 0295 163 382, [email protected]

 
Sivun alkuun