Hyppää sisältöön

Markus Henriksson jatkaa Valviran ylijohtajana vuoden 2025 loppuun

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 20.6.2024 11.16
Tiedote

Valtioneuvosto on nimittänyt torstaina 20. kesäkuuta Markus Henrikssonin sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran ylijohtajaksi vuoden 2025 loppuun saakka.

Henriksson nimitettiin virkaan 1.1.–31.12.2025 määräajaksi valtion aluehallinnon uudistuksen takia. Uudistuksessa sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira, aluehallintovirastot sekä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten eli ELY-keskusten ympäristöasioiden vastuualueen tarkoituksenmukaiset tehtävät yhdistetään uuteen valtakunnalliseen virastoon. Uuden mallin mukaan järjestetty valtion aluehallinto käynnistää toimintansa viimeistään vuonna 2026.

Valtioneuvosto oli aikaisemmin nimittänyt Henrikssonin ylijohtajaksi vuoden 2024 loppuun. 

Henriksson on toiminut Valviran ylijohtajana vuodesta 2017. Koulutukseltaan Henriksson on lääketieteen tohtori.

Ylijohtaja johtaa Valviran toimintaa ja vastaa sille asetettujen tulostavoitteiden saavuttamisesta ja siitä, että viraston tehtävät hoidetaan taloudellisesti ja tehokkaasti. Ylijohtaja seuraa Valviran toimialan kehitystä sekä huolehtii viraston toiminnan yleisestä kehittämisestä ja uudistamisesta. Ylijohtajan nimittää valtioneuvosto.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto valvoo sosiaali- ja terveydenhuollon, alkoholielinkeinon sekä ympäristöterveydenhuollon toimintaa. Lisäksi Valvira myöntää sosiaali- ja terveydenhuollon lupia ja ohjaa aluehallintovirastoja. Valviran tavoitteena on yhdenmukaiset lupa-, ohjaus- ja valvontakäytännöt koko maassa.

Lisätietoja

henkilöstö- ja hallintojohtaja Liisa Perttula, p. 02951 63521, [email protected]