Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ravitsemisliikkeiden rajoituksiin muutoksia – Keski-Pohjanmaalla otetaan käyttöön ravintolarajoitukset

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 14.10.2021 13.30
Tiedote 304/2021

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Keski-Pohjanmaan maakunnan epidemiatilanteessa tapahtuneiden muutosten vuoksi alueella otetaan käyttöön leviämisvaiheen rajoitukset ravintoloille.

Asetuksen muutos tulee voimaan perjantaina 15.10.2021.

Leviämisvaiheen rajoitukset ravitsemisliikkeille ovat voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa 15.10. alkaen

Ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07-24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05-01.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa käytössä on vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on sisätiloissa käytössä vain 75 % asiakaspaikoista.

Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Eduskunnassa käsitellään hallituksen esitystä, jonka mukaan ravitsemisliikkeet voisivat edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä vaihtoehtona asetuksessa säädetyille ravitsemistoiminnan rajoituksille. Näiden säännösten voimaantulosta ja soveltamisesta tiedotetaan erikseen.

Rajoitukset ravitsemisliikkeille muualla maassa, eli kiihtymisvaiheen ja perustason alueilla, 15.10. alkaen

Ei erillisiä rajoituksia asiakasmäärään tai anniskelu- ja aukioloaikoihin.

Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa kaikilla alueilla.

Poikkeukset rajoituksiin säilyvät ennallaan

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Korjattu 14.10.2021 klo 13:38: Ingressin ensimmäisestä virkkeestä puuttui alkuosa. Virke täydennetty muotoon Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.

Lisätietoja:

Hallitusneuvos, Ismo Tuominen, sosiaali- ja terveysministeriö, [email protected]

Rajoitusten käytännön toteuttamiseen liittyviin kysymyksiin vastaavat aluehallintovirastot.

 
Sivun alkuun