Hyppää sisältöön

Sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunta asetettu

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 7.12.2017 13.39
Tiedote 183/2017

Valtioneuvosta on asettanut sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnan, joka toimii ensimmäinen muutoksenhakuasteena työttömyysturvaa koskevissa asioissa ja Kelan toimeentuloturvaa koskevissa asioissa. Näitä ovat mm. työkyvyttömyyseläke, asumistuki, äitiys- ja vanhempainraha, kuntoutusasiat ja eläketuki. Lautakunnan toimikausi on 1.1.2018–31.12.2020.

Sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunta korvaa aiemmin toimineet sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnan ja työttömyysturvan muutoksenhakulautakunnan. Yhdistämisen tavoitteena on tehostaa lautakuntien toimintaa ja poistaa hallinnollisia päällekkäisyyksiä.

Muutoksenhakulautakunnan jaostoja johtaa kolme päätoimista puheenjohtajaa ja enintään neljä sivutoimista puheenjohtajaa. Päätoimisia puheenjohtajia ovat varatuomari Silja Romo, varatuomari Jukka Lilleberg ja varatuomari Olli Häkkinen. Lautakunnassa on lisäksi sivutoimisina jäseninä vähintään kuusi lääkärijäsentä, vähintään yhdeksän lakimiesjäsentä sekä kahdeksantoista jäsentä, jotka edustavat joko muutoksenhakijoiden tai työelämän ja työmarkkinoiden olosuhteiden tuntemusta.

Lisätietoja

ylitarkastaja Jukka Lavaste, p. 02951 63173, [email protected]