Hyppää sisältöön

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta asetettu

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 19.10.2023 15.45
Tiedote 132/2023

Valtioneuvosto asetti 19.10.2023 tasa-arvoasiain neuvottelukunnan (Tane) eduskunnan toimikaudeksi. Neuvottelukunnan puheenjohtajaksi nimitettiin kansanedustaja Karoliina Partanen (Kok.) ja varapuheenjohtajaksi toiminnanjohtaja Pia Sundell (RKP).

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta on pysyväluonteinen neuvottelukunta, jossa ovat edustettuina eduskuntapuolueet eduskuntavaalien tuloksen mukaisessa suhteessa. 

Neuvottelukunnan tehtävänä on seurata ja edistää sukupuolten tasa-arvon toteutumista yhteiskunnassa. Tane tekee aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja tasa-arvoon vaikuttavan lainsäädännön ja muiden toimenpiteiden kehittämiseksi ja edistää yhteistyötä viranomaisten ja muiden tahojen kanssa.

”Tasa-arvoasiain neuvottelukunta on eduskunnan puolueille tärkeä yhteinen areena sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi. Odotan tulevalta kaudelta kunnianhimoisia aloitteita Tanen toimesta ja inspiroivaa yhteistyötä erilaisten yhteiskunnallisten toimijoiden kesken,” sanoo tasa-arvoasiain neuvottelukunnan uusi puheenjohtaja Karoliina Partanen.

Lisätiedot:

Pääsihteeri Taina Riski, [email protected], +358 295 163 258
Puheenjohtaja, kansanedustaja Karoliina Partanen, [email protected], + 358 9 4323070