Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Tutkimus: Talouskriisi huonontanut työoloja vähemmän Suomessa kuin muualla EU:ssa

6.10.2009 8.51
Uutinen N5-55893

Talouskriisi on vaikuttanut työolojen huononemiseen Suomessa vähemmän kuin Euroopan unionin maissa keskimäärin. Silti runsas puolet suomalaisista sanoo talouskriisin vaikuttaneen työoloihin paljon tai ainakin jossakin määrin. Tämä käy ilmi eurooppalaista työsuojelua kartoittaneesta kyselystä, jonka teetti Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto.

Kyselyyn vastanneista suomalaisista lähes 80 prosenttia on sitä mieltä, että heillä on paljon tai jonkin verran tietoa työturvallisuudesta. Myös muut eurooppalaiset kokevat saaneensa melko paljon tietoa työsuojelusta ja pitävät sitä tärkeänä tekijänä uuden työpaikan valinnassa. Suomalaiset painottavat uuden työpaikan valinnassa enemmän palkkaa ja työn varmuutta.

Kyselyn mukaan Suomessa naiset kokevat työolosuhteissa tapahtuneet muutokset ja työn haitalliset terveysvaikutukset miehiä kielteisemmin. Suurin suhteellinen ero on talouskriisin koetuissa vaikutuksissa työpaikkojen työturvallisuus- ja terveysoloihin. Suurin osa miehistä ja naisista on kuitenkin sitä mieltä, että työturvallisuus- ja työterveysriskit ovat vähentyneet viimeisen viiden vuoden aikana.

Eurooppalainen työsuojelua koskeva kysely tehtiin 27 Euroopan unionin jäsenmaassa viime keväänä. Kyselyyn vastasi 27 106 henkilöä.

Lisätietoja:

Kehityspäällikkö Hannu Jokiluoma, puh. 050 593 4652
Ylitarkastaja Hannu Stålhammar, puh. 0400 635 081

Sivun alkuun