Hyppää sisältöön

Työkykykoordinaattorien koulutus alkaa ammattikorkeakouluissa 

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 11.3.2021 10.40
Tiedote

Työkykykoordinaattorikoulutus alkaa kahdeksassa ammattikorkeakoulussa syksyllä 2021. Uudistuksen myötä koulutus tulee entistä paremmin sekä opiskelijoiden että työkyvyn tuen ammattilaisten saataville.

Työkykykoordinaattorikoulutuksen käynnistävät Metropolia, Jyväskylän, Tampereen, Satakunnan, Oulun ja Lapin ammattikorkeakoulut sekä Savonia ja Karelia ammattikorkeakoulut. 

Ammattikorkeakoulut tarjoavat työkykykoordinaattorikoulutusta osana ammatillista täydennyskoulutusta tai osana ammattikorkeakoulututkintoja. Koulutuksessa hyödynnetään verkko-opiskelua ja digitaalisia työvälineitä.

Mitä työkykykoordinaattori tekee?

Työkykykoordinaattorilta saa tietoa ja opastusta työllistymiseen ja työssä jatkamiseen liittyvissä asioissa. He työskentelevät esimerkiksi työ- ja elinkeinopalveluissa, terveydenhuollossa, sosiaalipalveluissa, työterveyshuollossa, järjestöissä ja oppilaitoksissa.

Työkykykoordinaattorikoulutuksen saatavuutta on parannettu osana hallitusohjelmaan sisältyvää Työkykyohjelmaa, josta vastaavat sosiaali- ja terveyministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö. Työterveyslaitoksen vastuulla ohjelmassa on ammattilaisten osaamisen vahvistaminen. 

Uutena koulutuksena on aloitettu Työkyvyn tuki -koulutus, joka tulee ensi vuonna maksutta kaikkien käyttöön. Työkykyohjelmassa kehitetään myös työkykykoordinaattoreiden kouluttajakoulutus.

Työkykykoordinaattoreita koulutettiin aiemmin osana hallituksen Osatyökykyisille tie työelämään -hanketta (OTE), ja koulutuksesta vastasi Kuntoutussäätiö.

Lisätietoja

erityisasiantuntija Jaana Vastamäki, STM, puh. 0295 163 468, [email protected]
johtava asiantuntija Nina Nevala, TTL, puh. 040 734 4166, [email protected]
lehtori Satu Tuomimäki, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, puh. 050 521 2143, [email protected]