Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

WHO:n aluejohtaja Hans Klugen vierailulla keskustellaan terveyskriiseistä ja hyvinvointitaloudesta

Julkaisuajankohta 6.5.2022 12.27
Tiedote

Maailman terveysjärjestö WHO:n Euroopan aluejohtaja Hans Kluge vierailee Suomessa perjantaina 6.5. Kluge tapaa perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindénin. 

Vierailulla keskustellaan Ukrainan sodan vaikutuksista terveyteen ja terveysyhteistyöhön Euroopan alueella, terveyskriiseihin varautumisesta, vastaamisesta ja resilienssistä, hyvinvointitaloudesta sekä digitaalisesta terveydestä ja innovaatioista. 

Kluge ja Lindén tutustuvat myös Espoon kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työhön ja vierailevat Ison Omenan palvelutorilla, jonne on koottu julkisia palveluita terveydenhuollosta työllisyyspalveluihin.  

”Suomen ja WHO:n aluetoimiston kumppanuus on vahva ja pitkäkestoinen. Meillä on yhteiset prioriteetit, kuten tarttumattomien tautien ja niiden riskitekijöiden ehkäisy ja hoito terveyden edistämisen keinoin sekä hyvinvointitalouden rakentaminen”, sanoo WHO:n Euroopan aluejohtaja, tohtori Hans Kluge. 

”Olen iloinen tästä vierailusta Suomeen ja keskusteluista ministeri Lindénin kanssa koskien yhteistyön syventämistä ja vastaamista nykypäivän terveyshaasteisiin, kuten terveysturvallisuuden edistämiseen ja kriiseihin varautumiseen ja vastaamiseen”, hän lisää. 

”Ihmisten hyvinvoinnin pitää olla toimintamme ja päätöstemme keskiössä, kun rakennamme kriisin jälkeistä elpymistä. Talous voi tuottaa terveyttä ja hyvinvointia kaikille. Suomi osallistuu hyvinvointitalouden lähestymistavan kehittämiseen Euroopassa yhdessä WHO:n Euroopan aluetoimiston kanssa”, kertoo ministeri Lindén.

Samat teemat esillä myös tulevissa WHO:n kokouksissa 

WHO:n Euroopan aluetoimisto järjestää Euroopan aluekomitean ylimääräisen kokouksen 10.5.-11.5.2022. Kokous käsittelee Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan ja sen vaikutuksia terveyteen sekä alueelliseen ja kansainväliseen terveysyhteistyöhön. WHO:n 75. yleiskokous järjestetään 22-28.5.2022 Genevessä. Ministeri Lindén johtaa Suomen valtuuskuntaa yleiskokouksessa. 

Lue Suomen roolista Maailman terveysjärjestö WHO:ssa:

Lisätietoja:

Kaisa Lähdepuro, erityisasiantuntija, p. 0295163419, [email protected] 

 
Sivun alkuun