Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Regiondirektör Hans Klugen från WHO besöker Finland för att diskutera hälsokriser och välfärdsekonomi

Utgivningsdatum 6.5.2022 12.27
Pressmeddelande

Hans Kluge, regiondirektören för WHO Europa, besöker Finland fredagen den 6 maj. Kluge träffar familje- och omsorgsminister Aki Lindén.  

Under besöket ska de diskutera hälsokonsekvenserna av kriget i Ukraina, hälsosamarbetet inom Europeiska unionen, beredskap, åtgärder och resiliens vid hälsokriser samt välfärdsekonomi och digital hälsa och innovationer.  

Kluge och Lindén bekantar sig också med Esbo stads arbete för främjande av välfärd och hälsa och besöker servicetorget i Iso Omena där det erbjuds offentliga hälso- och sjukvårdstjänster och sysselsättningstjänster.   

”Finland har haft ett nära partnerskap med WHO:s regionala kontor länge. Vi har gemensamma prioriteringar när det gäller de hälsofrämjande metoderna för att förebygga och behandla icke-smittsamma sjukdomar och hantera hälsorisker, och välfärdsekonomin”, säger doktor Hans Kluge, regiondirektör för WHO Europa.  

”Det gläder mig att få besöka Finland och diskutera med minister Lindén hur vi kan fördjupa samarbetet och möta de aktuella hälsoutmaningarna med främjandet av hälsosäkerheten, krisberedskapen och hanteringen av kriser”, tillägger Kluge.  

”Människornas välfärd bör vara vår utgångspunkt i den verksamhet och det beslutsfattande som gäller återhämtningen efter kriser. Ekonomin kan vara ett medel för hälsa och välfärd för alla. Finland deltar i EU:s utvecklande av det välfärdsekonomiska perspektivet tillsammans med WHO:s regionala kontor för Europa”, berättar minister Lindén. 

Samma teman på agendan också för WHO:s kommande möten 

WHO:s regionala kontor för Europa ordnar ett extra möte för Europas regionala kommitté 10.5.-11.5.2022. Mötet gäller Rysslands anfallskrig i Ukraina och krigets hälsokonsekvenser samt det regionala och internationella hälsosamarbetet. WHO:s 75:e generalförsamling ordnas i Geneve 22-28.5.2022. Vid generalförsamlingen leder minister Lindén Finlands delegation.  

Läs mer om Finlands roll i Världshälsoorganisationen WHO:

Ytterligare information: 

Kaisa Lähdepuro, specialsakkunnig, tfn 0295163419, [email protected] 

 
Tillbaka till toppen