Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Kansliapäällikkö Kivimäki Brysseliin: Suomen tavoitteet mukaan komission ohjelmaan

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 28.3.2024 15.33
Tiedote
Kansliapäällikkö Minna Kivimäki istuu pöydän takana ja katsoo kameraan käteensä nojaten
Kansliapäällikkö Minna Kivimäki (Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Keksi)

Kansliapäällikkö Minna Kivimäki matkustaa Brysseliin 1.-3.4.2024. Kivimäki osallistuu Connecting Europe Days –tapahtumaan ja tapaa Euroopan komission pääosastojen edustajia. 

Connecting Europe Days –tapahtuman järjestävät Euroopan komissio ja EU:n neuvoston puheenjohtajamaa Belgia. Tapahtuma on EU:n liikennepolitiikan keskeinen vuosifoorumi, ja se kerää yli 2500 osallistujaa EU-maista ja kolmansista maista.

Kivimäki osallistuu tapahtuman yhteydessä EU-maiden liikenneministeriöiden virkahenkilöjohtajien tapaamiseen. Johtajat käyvät läpi EU:n jäsenmaiden näkemyksiä siitä, millaisia liikenteen painopisteitä seuraavan komission työohjelmassa tulisi olla. Lisäksi he keskustelevat siitä, miten EU:n laajentumisesta ja naapurimaiden yhteyksistä tehtäisiin menestys liikennealalle.

Matkallaan Kivimäki tapaa myös edustajat Euroopan komission kahdelta pääosastolta. Keskustelua käydään erityisesti Euroopan komission tulevasta työohjelmasta, johon Suomi haluaa vaikuttaa.

Suomen vision mukainen tulevaisuudenkestävä eurooppalainen liikennejärjestelmä rakennetaan digitaalisen ja puhtaan kaksoissiirtymän avulla. Komission tulisi edistää digitaalista siirtymää liikennejärjestelmän kaikilla tasoilla, eli niin infrastruktuurin, datan kuin palveluidenkin tasolla.

Suomen tavoitteena on myös tehdä EU:sta kilpailukykyisempi ja vahvempi markkina. Suomi korostaa, että tulevan komission tulisi panostaa erityisesti siihen, että EU:n sääntelyvalta saadaan käännettyä vahvaksi digitaaliseksi kasvuksi.

Lisäksi Suomi haluaisi vahvistaa EU:n globaalia roolia digitaalisissa ja teknologiapoliittisissa asioissa.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Jani Haapsaari, p. 0295 342 067, [email protected]
 

 
Sivun alkuun