Hyppää sisältöön

Kansliapäällikkö Kivimäki Kansainvälisen liikennefoorumin korkean tason kokoukseen

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 22.5.2024 9.32
Tiedote
Kansliapäällikkö Minna Kivimäki istuu pöydän takana ja katsoo kameraan
Kansliapäällikkö Minna Kivimäki (Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Keksi)

Kansliapäällikkö Minna Kivimäki osallistuu Kansainvälisen liikennefoorumin (ITF, International Transport Forum) korkean tason kokoukseen Leipzigissa Saksassa 22.-23.5.2024. Kokouksen kattoteema on ympäristöfokuksen säilyttäminen kriisiaikoina.  

Kivimäki edustaa Suomea Kansainvälisen liikennefoorumin ministerikokouksissa. Hän osallistuu muun muassa kokouksen avoimeen ministerikeskusteluun, jonka aiheena on yhteistyö liikenteen infrastruktuurin ja maailmanlaajuisten yhteyksien parantamiseksi. 

- Tuomme Suomen puolesta keskustelussa erityisesti esiin sitä, miten älykäs liikkuminen ja teknologioiden hyödyntäminen lisäävät kestävyyttä ja nopeuttavat siirtymistä kohti päästötöntä liikennettä. Tavoitteena tulisi olla liikennejärjestelmä, joka on kestävä, turvallinen ja tietoa hyödyntävä, sanoo kansliapäällikkö Kivimäki.

Vuosittain järjestettävään maailmanlaajuiseen korkean tason kokoukseen osallistuu yli 1400 liikenteen asiantuntijaa ja päättäjää yli 80 maasta. Tapahtuma kokoaa yhteen liikenneministerit, toimitusjohtajat ja kansainvälisten järjestöjen johtajat keskustelemaan liikenteen tulevaisuudesta. 

Kansainvälinen liikennefoorumi toimii OECD:n liitännäisorganisaationa. Siihen kuuluu 66 maata.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Saara Hildén, p. 0295 342 141, [email protected]